Kies voor rust rond de aankoop van uw huis met Björnd Makelaardij
Kies voor rust rond de aankoop van uw huis met Björnd Makelaardij

Een nieuw huis kopen, is dit de juiste tijd?

Algemeen

DELFT - Wordt de huidige situatie op de woningmarkt nog gekker dan ze al is? Makelaar Björnd Arendsen: “Tja, wie zal het zeggen, maar er zijn ook voordelen!”

Wie op zoek is naar een nieuw huis kan de moed in de schoenen zinken; beperkt aanbod, veel vraag Corona crisis, een lage hypotheekrente en wat brengt de toekomst? Hoge prijzen en dringen voor een plekje zullen voorlopig niet minder gaan worden. Als je start op de markt is het natuurlijk erg lastig, maar je hebt wel als voordeel dat je geen overdrachtsbelasting betaalt. Wanneer je een huis te verkopen hebt, levert dat huis ook weer veel meer op dan wat je ooit had kunnen bedenken.
Het grootste voordeel van nu is, dat je een hypotheek kunt afsluiten tegen een historisch lage rente en deze voor een hele lange termijn kunt vastleggen. Daarmee heb je heel lang een veilige en goedkope hypotheek.

Laat je niet gek maken!
Een hectische markt. En tegelijkertijd ook veel onzekerheid. Want hoe gaat het aanbod in de toekomst zijn? Wat zijn de effecten van deze crisis ? Er zijn zoveel factoren die invloed hebben op de woningmarkt, dat je er als potentieel huizenkoper dol van kunt worden. “En tot mijn verbazing zijn er dan ook nog mensen die alles zelf willen doen”, aldus Björnd. “Zelfs als het gaat om relatief dure huizen. Daarmee maken die mensen het zich echter moeilijker dan nodig is. Juist in zo’n hectische wereld kan het inschakelen van een makelaar verschil maken: je vergroot je kansen. En ja, het is ook soms mogelijk iets van de prijs af te krijgen. Een goede makelaar geeft rust in de tent door uitleg van de situatie, bestudering van alle stukken en inschatting van de juiste prijs.”

Wat doet een aankoopmakelaar dan?
Björnd legt uit: “Als je de keuze voor een bod moet maken, is het belangrijk rust te hebben en een goede afweging te maken. Wie zich onder druk gezet voelt, hetzij door tijd, hetzij door andere factoren, kan beslissingen nemen die hij of zij later betreurt. Voor ons is de huizenmarkt echter ons werk. Geen emotionele aangelegenheid. En we kénnen die wereld en die markt. Ik kan een woning op zijn waarde schatten en wat eventuele alternatieven zijn. Bovendien kunnen we door die professionele afstand in de gaten houden of de woning echt voldoet aan wat de klant wil. Indien nodig kunnen we je dan even ‘stilzetten’. Even evalueren, denkpatronen analyseren, in plaats van achter elkaar doortollen. Rust maakt echt betere keuzes. Dit zijn dan ook gesprekken die we veel voeren.”

Genieten van elkaar
Uit de feedback die Björnd van klanten krijgt, ziet hij hun waardering. “Dat maakt ons vak ook zo leuk. De psychologische kant, en het omgaan met mensen. Hun wensen op een rij krijgen en daar dan voor gaan knokken.” Dat betekent dat het team van Björnd veel tijd steekt in het leren kennen van de klant (andersom zorgt het er ook voor dat de klant het team leert kennen) en van hun wensen.

Benieuwd of Björnd Makelaardij bij u past? Kom dan gerust eens langs aan de Oude Delft 103 (hoek Binnenwatersloot) of kijk alvast op www.bjornd.nl.