Walking Football werd afgelopen donderdag afgetrapt bij Full Speed (Foto: Koos Bommelé)
Walking Football werd afgelopen donderdag afgetrapt bij Full Speed (Foto: Koos Bommelé)

Walking Football bij D.S.V. Full Speed

DELFT - Voor dames en heren van 55 jaar en ouder biedt D.S.V. Full Speed nu een sportief initiatief waarbij gezelligheid en samenzijn centraal staat. Afgelopen donderdag was de kick-off.

Full Speed heeft Walking Football geïnitieerd met de bedoeling om mensen van 55 en ouder in beweging te houden. De slogan die bij Full Speed centraal staat: ‘Je beweegt niet minder omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je minder beweegt’. “Daarbij gaat het vooral om plezier, dus mensen met gevoel voor humor zijn uiteraard hartelijk welkom!”, aldus Jan Vrins, secretaris en vicevoorzitter van de club. “Maar vooral mensen die alleen zijn en meer contact met anderen zouden willen hebben wil Full Speed graag van dienst zijn.” Een van de doelstellingen van Full Speed is sociaal maatschappelijk betrokken zijn. Daarvoor maken ze graag gebruik van ondersteuning van buurtsportcoach en verenigingsondersteuner Sjors van Delft voor Elkaar. Delft voor Elkaar heeft dit initiatief mede helpen organiseren.

Kick-off
De kick-off is geweest onder de scheidrechterleiding van Jan Klijn (ADO). Vrins: “Met heel veel plezier kijken we terug op een gezellige bijeenkomst. Na kennismaking werd er op het veld getraind en gespeeld. Het gaat niet om het winnen, het gaat om het meedoen. Niets moet en veel mag, dat maakt dat iedereen zich welkom voelt.” Het was een stimulans om er nog veel meer mensen bij te betrekken die van humor houden en het contact met anderen en het bewegen ook als belangrijk ervaren. “We hebben daarom besloten om elke dinsdagmorgen om 10.00 uur een bijeenkomst te houden, waarbij we na een kop koffie omkleden om dan op het veld allerlei leuke bewegingsoefeningen te doen. U bent zeer welkom om mee te doen. Voorwaarde is dat u 55 jaar of ouder bent.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1