Lisa en Wilma bezig met trainen. (Foto: PR)
Lisa en Wilma bezig met trainen. (Foto: PR)

EMS Studio Pijnacker: beter in je vel met 15 minuten work-out

Algemeen

DELFGAUW – Een EMS work-out is geschikt voor iedereen die effectief aan zijn gezondheid wil werken. Boek een kennismakingsles bij EMS Studio Pijnacker en ontdek hoe het werkt!

Een effectieve work-out in vijftien minuten? Edigna Vollebregt was er drie jaar geleden sceptisch over. Als personal trainer en groepsinstructeur is ze al jaren werkzaam in de fitnessbranche, en daar geldt toch nog altijd: ‘no pain, no gain’. Maar ze besloot het toch eens te proberen: “Tot mijn verbazing had ik er veel baat bij. Ik merkte dat ik er snel fitter van werd en dat mijn rugklachten verminderden.” Overtuigd van de effectiviteit van EMS opende ze in april 2019 haar eigen studio aan de Delftsestraatweg 42 in Delfgauw. “Mijn eigen ervaringen leerden me dat dit iets is waar ik ook andere mensen mee kan helpen.”

Wat is EMS?
EMS is een technologie waarbij de spieren tijdens de work-out worden gestimuleerd met kleine stroomstootjes. Dat zijn pijnloze impulsen. “Het effect daarvan is dat alle spieren heel diep en effectief worden getriggerd”, legt Edigna uit. “Daardoor is een EMS-training veel effectiever dan een gewone work-out. Waar bij een gewone training ongeveer dertig procent van je spieren wordt geactiveerd, is dat bij EMS maar liefst negentig procent.” Daarmee is EMS bij uitstek geschikt voor mensen die met weinig tijd toch goede resultaten willen behalen. “Ik merkte al snel dat mijn vetpercentage minder werd, en mijn spiermassa toenam.” Er zijn verschillende programma’s mogelijk, al naar gelang van het doel van de training en voor verschillende groepen, zoals senioren, of voor vrouwen na een zwangerschap. “Het mooie van EMS, is dat het geschikt is voor iedereen vanaf zestien jaar”, aldus Edigna. Voor mensen die willen afslanken of hun conditie willen verbeteren, maar ook voor mensen die te kampen hebben met klachten zoals rugpijn, artrose, fibromyalgie of reuma.”

Geïnteresseerd? Maak een afspraak voor een gratis kennismakingstraining. “Daarbij lopen we eerst een aantal zaken door over uw eventuele klachten en doelstellingen. Vervolgens ervaart u een daadwerkelijke training.” Wie daarna overtuigd is dat EMS iets voor hem of haar is, kan een serie trainingen volgen: “We werken met rittenkaarten voor 13, 25 of 52 trainingen. Zo bent u altijd flexibel. Bij mij kom je in een moderne studio terecht, op een afgeschermde plek. Van buitenaf is er geen inkijk.” Op dit moment kunnen er nog twee mensen tegelijkertijd trainen, maar verderop in het jaar gaat EMS Studio Pijnacker uitbreiden en wordt het mogelijk om ook andere trainingen te volgen, zoals cardiotraining. Meer informatie: kijk op www.emsstudio-pijnacker.nl.