Afbeelding

4 aandachtspunten bij het kopen van een laadpaal aan huis

Algemeen

Steeds meer mensen in Nederland zijn de laatste jaren elektrisch gaan rijden, zo ook in Delft en omgeving. Dit is een goede ontwikkeling, maar het brengt ook problemen met zich mee. Waarom? Omdat er een steeds groter tekort aan openbare laadmogelijkheden ontstaat. Met een laadpaal aan huis voorkom je dit. Omdat er tegenwoordig verschillende laadpalen zijn, vind je het mogelijk lastig om een keuze te maken. Daarom zetten wij in deze tekst 4 aandachtspunten bij kopen van een laadpaal aan huis op een rijtje.

1. Prijs
Voor veel mensen is de prijs doorslaggevend bij de aankoop van een laadpaal aan huis. Begrijpelijk, want je wilt niet onnodig veel betalen voor de installatie. Koop een laadpaal daarom ook nooit bij de eerste de beste aanbieder, maar vergelijk verschillende partijen met elkaar. Door een vergelijking te maken, zie je binnen de kortste keren waar je het goedkoopste uit bent. Staan er geen prijzen vermeld op de website? Vraag dan offertes op bij verschillende partijen. Je kunt ook een beroep doen op een specialist van Laadkompas om de juiste laadpaal aan huis te vinden.

2. Laadvermogen
De prijs is voor de meeste mensen vaak doorslaggevend bij het kopen van een laadpaal. Toch raden wij je niet aan alleen maar naar de prijs te kijken. Het is namelijk van belang dat je een laadpaal met het juiste laadvermogen koopt voor jouw auto. Niet iedere auto laadt immers even snel op. Als je een snel ladende auto hebt maar een langzame laadpaal, duurt het lang voordat de accu is opgeladen. Dit geldt uiteraard ook voor een snelle laadpaal in combinatie met een langzaam ladende auto. Stem de auto en de laadpaal daarom zo goed mogelijk op elkaar af.

3. Vaste of losse kabel
Laadpalen aan huis zijn er tegenwoordig allerlei varianten. Zo maken we bijvoorbeeld onderscheid tussen palen met een vaste en losse kabel. Kies je voor een laadpaal met losse kabel? Dan moet je telkens slepen met de kabel. Als je dit niet prettig vindt, kun je beter een laadpaal kopen waar de kabel aan vastzit. Bijkomend voordeel van een laadpaal met vaste kabel is dat je de kabel nooit kwijt kunt raken.

4. Toekomstgerichtheid

Ga je een laadpaal voor thuis kopen? Dan is het verstandig om voor een paal te kiezen die aansluit bij het laadvermogen van jouw auto. Je kunt eventueel ook voor een laadpaal met een hoger vermogen kiezen. Dit is vooral zinvol als je in de toekomst een andere elektrische auto wilt kopen. In dat geval voorkom je dat er een groot verschil zit in het laadvermogen van de auto en de laadpaal. Richt je daarom niet alleen tot de korte termijn als je een laadpaal aan huis koopt, maar kijk ook verder vooruit.