Foto:

Hemd van het lijf: Niyah en Lara

De Delftse Niyah (10) en Lara (8) zijn gecast voor de musical The Sound of Music.

Waarom wilden jullie hier in Midden-Delfland op de foto?
“Dit park ligt achter onze wijk Tanthof en is maar een paar minuten lopen vanaf ons huis.”

Wat is jullie musicalachtergrond?
Lara: “Op mijn vierde ben ik begonnen met musicallessen bij het Luxor theater in Rotterdam. Sinds twee jaar geleden ben ik leerling bij ‘de Musical Express’ in Wateringen. Ik zing het liefste de hele dag. Dat ik nu op zo’n groot podium mag staan vind ik supergaaf!” Niyah: “Ik ben altijd al gek geweest op musical, zingen en dansen en sinds mijn zevende zit ik op musicalles. Eerst bij de VAK en later bij de TopClub van de Telekids Musicalschool. Nu ik in The Sound of Music speel, ben ik met musical- en dansles gestopt. Het is te druk om te combineren met twaalf uur per week repeteren.”

Kenden jullie elkaar al voordat jullie werden gecast?
“Nee! De kinderen komen uit heel Nederland, dus het was heel grappig toen we er achter kwamen dan we paar straten van elkaar vandaan wonen.”

Hoe zijn jullie gecast voor The Sound Of Music?
Niyah: “Mijn moeder kreeg de tip van Hille, mijn eerste musicaljuf, dat er kinderaudities voor The Sound of Music kwamen. Toen ik me kon aanmelden heb ik mij opgegeven, want het was mijn droom om in een grote productie te komen. En The Sound of Music is een van mijn favoriete films, dus ik wilde hier supergraag in spelen! Duizend kinderen hadden zich aangemeld en er waren vijf auditierondes. De eerste ronde was in februari en na de finale auditie in maart hoorden we dat we waren geselecteerd. Mijn droom is uitgekomen!” Lara: “Ik heb samen met mijn moeder de film The Sound of Music gekeken. Ze had een auditieoproep gezien en vroeg of ik het leuk vond om hieraan mee te doen. De auditierondes waren ontzettend leuk. Ook de mensen van de productie zijn erg lief. Ik heb heel hard gejuicht toen ik hoorde dat ik de rol kreeg.”

Wat zijn jullie rollen?
Niyah: “Ik speel de rol van Marta von Trapp. Zij is het op een na jongste kind van de zeven kinderen. Zij is vooral erg lief en behulpzaam.” Lara: “Ik speel de rol van Gretl. Ze is het jongste kind van de Von Trapp familie. De rol van Gretl spelen vind ik leuk, omdat ze schattig is.”

Hoe zien de voorbereidingen er uit?
“We zijn eind maart begonnen met oefenen en sinds mei zijn de echte repetities met de volwassen cast van start gegaan. Echt heel leuk om nu samen met bekende mensen op het toneel te staan. Nandi hebben wij bijvoorbeeld altijd op tv gezien bij ‘Op zoek naar Maria’ en nu spelen wij met haar samen.”

Wanneer gaat de musical met jullie van start?
“Op 9 juli is de première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Wij kunnen niet wachten om op het grote podium voor publiek te spelen! Na het Circustheater spelen we in Carré en daarna touren we door heel Nederland tot februari 2022. Als je komt kijken is het vooral leuk om met je familie te komen, want het is een echte familiemusical.”

Wat zouden jullie doen als burgemeester van Delft?
Lara: “Ik zou een heel groot buitenzwembad in Delft openen. En in Tanthof een grote speeltuin met een kabelbaan waar je vanaf kan glijden.” Niyah: “Ik zou basis- en middelbare scholen in Delft openen waar je ook talentenklassen hebt voor muziek en musical. Maar ook voor dans, tekenen of iets anders creatiefs.”

Meer berichten