Afvalstad, een maatschappelijk project van de Kunstsuper Delft i.s.m. CLD en ROC Mondriaan

DELFT - Ook de opening van Afvalstad is meerdere keren uitgesteld door Corona . Dit - inmiddels 3-jarig - project gaat over PMD-afval, omdat daar vaak nog onduidelijkheid over is. Afvalstad is vorig schooljaar ontworpen door leerlingen van het Technasium, vak Onderzoek & Ontwerpenvan het Chr. Lyceum Delft.

Door Corona was het helaas niet mogelijk voor de Kunstsuper om samen met de leerlingen alle onderdelen te maken. Maar ook de kunstenaars zelf moesten uit hun comfortzone stappen om met PMD-materialen de gebouwen, bestrating, lantaarnpalen, waterpartijen en groenvoorziening vorm te geven. Dit bleek nogal een uitdaging! Half december zou geopend worden en een drietal studenten van het ROC Mondriaan waren hard bezig om voor hun stage het technische deel voor elkaar te krijgen, tot er weer een lockdown kwam. Afgelopen week hebben de studenten dan eindelijk de laatste hand kunnen leggen aan de licht- en geluidseffecten in Afvalstad. En dat terwijl ze ook met hun afstudeerstage bezig waren! Ze bleven er heel vrolijk bij. Kennelijk vonden zij het een leuk project om aan mee te werken.

En nu is het dan eindelijk zover. Vanaf 19 juni t/m 22 augustus 2021 is dit bijzondere samenwerkingsproject bewonderen in de ruimte achter de Kunstsuper. Daarnaast zal de Kunstsuper een expositie inrichten van kunstobjecten gemaakt van afvalmateriaal. Weet u wat er wel en niet in de PMD-container mag? Kom kijken en test uw kennis over PMD-afval! De Kunstsuper is onderdeel van het Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft. Meer info: www.kunstsuperdelft.nl Dit project is mede mogelijk gemaakt door crowdfundingsplatform Voor je Buurt, de Gemeente Delft, Fonds 1818 en het Cultuurfonds.

Meer berichten