“De Speelgoededoelendoos is een initiatief van de Mondial Movers Foundation”, vertelt Joshua van Buuren. EvE)
“De Speelgoededoelendoos is een initiatief van de Mondial Movers Foundation”, vertelt Joshua van Buuren. EvE)

Van Buuren Mondial Movers geeft speelgoed een nieuwe bestemming

Algemeen

DELFT – Als je gaat verhuizen ontdek je vaak pas hoeveel spullen je hebt. En niet alleen jij, ook je huisgenoten en kinderen. Gelukkig kan verhuisbedrijf Mondial Joh. Van Buuren en Zn. je hierbij helpen. En jij kunt ànderen helpen. Met de Speelgoededoelendoos!  

Mondial Joh. Van Buuren & Zn. is hèt Delftse bedrijf voor een veilige en vlotte verhuizing. Nationaal en internationaal. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven en instellingen. Je kunt zo’n verhuizing natuurlijk helemaal door hen laten uitvoeren, maar het is ook mogelijk om een beroep te doen op bijvoorbeeld de inpakservice, een ruimte in het ‘inboedelhotel’ te huren om een inboedel op te slaan , òf om gewoon de benodigde verhuisdozen te huren of kopen. En bij die dozen zit dan sinds kort een heel bijzondere doos: de speciaal ontworpen Speelgoededoelendoos.”

Foundation 
“De Speelgoededoelendoos is een initiatief van de Mondial Movers Foundation”, vertelt Joshua van Buuren, de vijfde generatie in het familiebedrijf. “Die stichting is opgericht door Mondial Movers, het landelijke verhuisnetwerk waar wij, samen met 20 andere bedrijven, bij aangesloten zijn. De Speelgoededoelendoos is één van de projecten. In die doos kun je speelgoed doen dat je over hebt. Zolang het heel, schoon, netjes en compleet is zijn wij er heel blij mee. De dozen worden vervolgens ingezameld en bij ons opgeslagen, en het speelgoed komt daarna ten goede aan kinderen die het in ons land minder goed hebben en in armoede leven.” Van Buuren sloot zich enthousiast aan bij dit initiatief, want het bedrijf hecht belang aan duurzaamheid en sociaal ondernemen. Persoonlijk en ook professioneel wil het bedrijf iets betekenen voor Delft. Zo zijn ze bijna ieder jaar betrokken bij Delft on Stage, zijn ze leerwerkbedrijf en werken chauffeurs mee aan de jaarlijkse Kraaienrit.

Speelgoedbank Delft 
Maar waar moet je naartoe met al dat speelgoed? In Delft vond Van Buuren een goede bestemming in de splinternieuw opgerichte Speelgoedbank in Delft. “Via de Voedselbank kunnen kinderen daar gratis speelgoed krijgen, wat de ouders zelf vaak niet kunnen betalen. Daar is dus veel speelgoed voor nodig en Van Buuren draagt haar doosje(s) bij: “Inmiddels hebben we al drie pallets afgeleverd”, vertelt Joshua. Dat speelgoed komt niet alleen van verhuizende kinderen: “We doen ook acties met scholen en kinderdagverblijven om speelgoed in te zamelen. Zo gaan we binnenkort 150 dozen leveren aan drie scholen in Delft.”

Van Buuren koppelt zo haar expertise: verhuizen, vervoeren en opslaan, aan het goede doel: leuk speelgoed voor kinderen die dat zelf niet kunnen kopen. “Dit past helemaal bij ons.”