<p>Beweegcoaches (Foto: Michel Heerkens)</p>

Beweegcoaches (Foto: Michel Heerkens)

(Foto: )

Sportmaatjes voor mensen met een beperking

DELFT - Sporten of bewegen voor mensen met een beperking samen met een vrijwillig Sportmaatje behoort nu tot de mogelijkheden bij VTV Delft. De sportieve maatjesprojecten zijn bedoeld voor mensen die niet zo makkelijk zelfstandig aansluiten bij een sport- of beweegactiviteit. Of die wat langer de tijd nodig hebben om mee te kunnen doen met de groep. Een Sportmaatje biedt dan uitkomst.

De beweegcoach aangepast sporten bemiddelt mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking, een vorm van autisme of een chronische ziekte die wat extra begeleiding nodig hebben naar een sport- of beweegactiviteit. Voor sommige beginnende sporters is de drempel heel hoog om, na één keer ondersteuning door de beweegcoach, zelfstandig te gaan sporten. Vrijwillige Sportmaatjes zetten zich daarom in voor mensen die niet zo gemakkelijk zelfstandig aansluiten bij een sport- of beweegactiviteit. Of die wat langer de tijd nodig hebben om mee te kunnen doen met de groep.

Ondersteuning
Robert kreeg onlangs ondersteuning van Sportmaatje Teun. Hij wilde heel graag gaan rugbyen en vond het heel spannend om alleen naar de club te gaan. Teun doet een opleiding om gymleraar te worden. Hij ondersteunde Robert als sportmaatje bij zijn eerste rugby-trainingen bij Rugbyclub Delft. Teun ging vier keer meer met Robert. De eerste twee trainingen heeft hij Robert één op één begeleid. Zo kon Robert rustig alle nieuwe dingen in zijn eigen tempo leren. De andere trainingen durfde Robert met de groep mee te doen. Teun was erbij om Robert te helpen als dat nodig was. Hij vond het leuk om Robert te helpen om te gaan rugbyen. Daarnaast vindt ook de rugbyclub het erg leuk dat ook sporters zoals Robert, die even wat meer begeleiding nodig hebben, mee kunnen doen.

Sportmaatjes
Wil je gaan sporten of bewegen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Meld je dan aan bij de beweegcoach. Deze kijkt samen met jou wat jouw wensen zijn. Als nodig blijkt te zijn dat je voor korte of langere tijd begeleid moet worden, wordt gezocht naar een Sportmaatje. Houd je van sport en wil je je als vrijwilliger inzetten bij VTV? Meld je dan ook aan bij de beweegcoach. Tijdens een kennismakingsgesprek worden sporter en vrijwilliger aan elkaar voorgesteld en wordt gekeken of er een klik is om daarna samen lekker te gaan sporten.

Meer informatie? Neem contact op met één van de beweegcoaches www.wijzijnvtv.nl/beweegcoach.

Meer berichten