Foto:

Autobedrijf Nootenboom: zuinige auto’s met co2 besparende motoren

NOOTDORP - Autobedrijf Nootenboom is de Vakgarage van de regio in combinatie met een rijke historie als erkend reparateur van Kia.

In de showroom aan de Oudeweg in Nootdorp staan vele modellen van verschillende segmenten te glimmen. De occasionvoorraad varieert van een jong gebruikte Kia Picanto tot een en zeer complete Skoda Octavia automaat. Een gegeven is dat elke aangeboden occasion grondig is geïnspecteerd en wordt aangeboden met minimaal 6 maanden BOVAG garantie. Met een Kia kan deze garantie zelfs oplopen tot aan de 7 jaar fabrieksgarantie.
Door de veranderende vraag naar zuinige auto’s met co2 besparende motoren zijn ze bij Nootenboom heel actief met het aanbieden van hybride en elektrische auto’s. Een hybride auto is voorzien van een conventionele benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Deze elektromotor wordt opgeladen bij het remmen en het draaien van de wielen. Terwijl deze auto dus niet aan de stekker hoeft, zorgt dit wel voor een brandstofverbruik van ruim 1 op 20. Anderzijds kan er gekozen worden voor een volledig elektrische auto met een zeer acceptabele actieradius van 455 km. Privé kan dit interessant zijn vanwege de lage verbruikskosten en zakelijk door de verschillende belastingvoordelen. De auto die deze week centraal staat is het beste van deze 2 werelden: een Plug-In hybride.
Dit betreft een Kia Niro PHEV Plug-In hybrde uit 2017 met 44.000 km. Deze techniek is gebaseerd op de al zeer zuinige Kia Niro hybride. Echter heeft die nu ook de mogelijkheid om de accu door middel van een stekker op te laden. Met een volle accu kan er maximaal 50 km volledig elektrisch gereden worden. Als de accu echter leeg is schakelt die vlekkeloos over op de zuinige hybridemotor met zijn brandstofverbruik van 1 op 20. U kunt dus profiteren van enorm lage brandstofkosten, maar u wordt zeker niet beperkt in de actieradius. Tevens heeft deze auto een maximaal trekgewicht van 1.300 kg, waardoor deze auto zeer geschikt is voor de langere ritten met de caravan.


De Niro PHEV die door Nootenboom wordt aangeboden heeft een nieuwprijs van ruim 35.000 euro Voor 21.830 euro wisselt deze cross over hybrid van eigenaar. De fabrieksgarantie, die pas eindigt in september 2024, is dan ook nog gewoon van kracht. Eén van de andere voordelen van de aanschaf van een (Plug-In) hybride is dat deze standaard zijn voorzien van automaat. Tevens is dit exemplaar nog extra uitgerust met full map navigatie met Apple carplay en Android auto, achteruitrijcamera en parkeersensoren, privacy glass, adaptive cruise control, dodehoekdetectie en stoel- en stuurwielverwarming. Kortom, zeer rijkelijk uitgerust.

Adres: Oudeweg 29 Nootdorp. Telefoon: (015) 310 99 55. Internet: www.nootenboom-nootdorp.nl.

Meer berichten