<p>De geschiedenis van Bouwbedrijf Zeelenberg gaat terug tot 1907</p>

De geschiedenis van Bouwbedrijf Zeelenberg gaat terug tot 1907

(Foto: )

Het gezicht achter: Bouwbedrijf Zeelenberg

DELFT - Henk, Gerrit en Dirk, Kees en Marc. Dat zijn de namen van vier generaties directeuren van Bouwbedrijf Zeelenberg. Het familiebedrijf heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1907. Marc Zeelenberg (54) is inmiddels zelf al 37 jaar actief binnen de zaak.

Door Cheyenne Toetenel

In 1907 begon Marcs overgrootvader Henk Zeelenberg aan de Zuiderstraat 51 met Zeelenbergs Timmerwinkel, gespecialiseerd in restauratie, renovatie, verbouw en onderhoud. Hij leidde het bedrijf tot midden jaren vijftig en droeg het daarna over op zijn zoons Gerrit en Dirk. Tot midden jaren zeventig runden de broers de zaak. Ook op het moment van terugtreden bleef de familietraditie in stand. Kees Zeelenberg, de zoon van Gerrit, stond voortaan aan het roer. In Kees’ 22-jarig directeurschap was de verhuizing naar het voormalig pand van melkfabriek Van Grieken op de Brabantse Turfmarkt 26 in 1974 een belangrijke gebeurtenis. In 1997 nam Marc Zeelenbergs Timmerwinkel over van zijn vader en veranderde hij de naam in Bouwbedrijf Zeelenberg BV. In 2012 verhuisde hij met het bedrijf naar het huidige onderkomen aan de Einsteinweg 12.

Passie
Marc is dit jaar 37 jaar werkzaam bij Zeelenberg. “Op mijn zeventiende zette ik de eerste stap binnen het bedrijf. Vrij onverwachts, want de jaren ervoor heb ik nooit de wens gehad om dit werk te gaan doen. Ik zag als kleine jongen hoe hard mijn vader moest werken, en op dat moment wilde ik dat zelf niet. Mijn vader hield mij in mijn jongere jaren ook bewust van de zaak weg, omdat hij het gevoel had dat ik het werk als aannemer niet ambieerde. Toen ik eenmaal bepaalde betrokkenheid kreeg bij het bedrijf, bleek ik het tóch fantastisch te vinden.” Ook voor Marc is het flink aanpoten. “Dit vak moet je alleen uitvoeren als deze branche ook écht je passie is. Als je werk je hobby is, dan werk je nooit, toch?” Zijn passie werd het vanaf het moment dat hij zijn eerste klus zelfstandig uitvoerde. “Het maken van mijn eigen offerte, het krijgen van mijn eerste opdracht, het zelf timmeren en daarna de rekening opsturen vond ik super. Op deze manier genereer je vanaf het eerste moment tot het eind je eigen inkomen. Dat sprak mij enorm aan.” Marc heeft zelf ruim twintig jaar lang meegedraaid op de werkvloer, maar is daar een jaar of zeventien geleden mee gestopt. “Héél soms spring ik nog wel eens bij, maar het is eigenlijk niet meer te combineren met de andere taken die ik heb om dit florerende bedrijf draaiende te houden. In het opnemen van werk, de werkvoorbereiding en het maken van offertes zit veel werk.” Dat zijn werk als timmerman op een laag pitje staat vindt hij niet erg. “Het leukste van mijn vak vind ik sowieso het klantcontact. Dat je bij mensen over de vloer komt en ze als erkende BouwGarant aannemer op een eerlijke, deskundige en begrijpelijke manier kan adviseren, daar heb ik plezier in. Natuurlijk kan dat alleen samen met een fijn team waar ik volledig op kan vertrouwen bij de uitvoering.”

Vertrouwen
In januari is Marc 25 jaar directeur van het familiebedrijf. In al die jaren heeft hij het een en ander flink naar zijn eigen hand gezet. “De eerste stap was de toevoeging van een computer!”, vertelt hij. “Mijn vader schreef alle begrotingen in die tijd nog met de hand.” Toen Marc in het bedrijf kwam heeft hij zijn eigen inzichten en manier van werken in de zaak gebracht. “Elke generatie brengt natuurlijk weer een eigen visie mee en een eigen manier van werken binnen. Mijn vader werkte vroeger mee aan elke klus, maar als je op een gegeven moment negen mannen hebt lopen op drie klussen tegelijk dan gaat dat echt niet meer. Ik heb de bedrijfsstructuur zo veranderd dat ik per project één vakvolwassen all-round medewerker aanwijs als uitvoerder. Door dit te doen creëer je een vorm van eigen verantwoordelijkheid voor een project. We hebben ‘s morgens altijd werkoverleg, we hebben telefonisch contact en ik kom een paar keer per week kijken op locatie, de jongens regelen de rest.” Die verantwoordelijkheid durft Marc moeiteloos over te dragen op zijn ‘steunpilaren’, zoals hij zijn werknemers zelf noemt. “Wij hebben een team van gemotiveerde en gedreven allround timmermannen met veel ervaring binnen het vak. Met hen hebben we als leerbedrijf zijnde ook altijd leerlingen meelopen. Deze jongens worden intern opgeleid en weten zo wat onze bedrijfsfilosofie is, waardoor ook zij uitgroeien tot prettige werknemers die goed binnen het team passen.” Op kantoor krijgt Marc sinds 2016 zelf hulp van de vijfde generatie, zijn dochter Damy die een deel van de administratie op zich neemt. “Mijn kleindochter van een paar maanden oud komt altijd gezellig mee, dus ook de zesde generatie ligt alvast klaar om over een paar jaar bij te springen.”

Meer berichten