Boy Mosterdijk heeft meer dan gitaren alleen. (Foto: EvE)
Boy Mosterdijk heeft meer dan gitaren alleen. (Foto: EvE) (Foto: )

Guitar Shop Delft: gitaren en méér

DELFT - Natúúrlijk heeft Guitar Shop Delft veel gitaren. Maar je kunt bij Boy Mosterdijk en zijn collega Eddy de Jong ook andere instrumenten vinden. De muziekwinkel aan de Nieuwe Langendijk is completer dan je denkt!

Boy Mosterdijk is blij dat hij ook tijdens de tweede lockdown niet dicht hoefde: “Ik ben gelukkig niet alleen een winkel, maar ook een werkplaats. En ik kon dus aan het werk blijven. Van het afstellen van een hals tot het opzetten van nieuwe snaren en reparaties, Boy draait er zijn hand niet voor om. Hij repareert niet alleen instrumenten en de instrumentelektronica zelf, maar ook de apparatuur die daarbij hoort: “Versterkers, pedalen, en dergelijke.” Daarbij streeft Boy naar zo weinig mogelijk wachttijd. Hij werkt snel: “Ik vind het leuk als je komt, maar ook als je weer weggaat met je werkende apparatuur, dit vanwege de beperkte ruimte in de winkel.” 

Uiteraard komen ook veel klanten van Guitar Shop Delft voor een nieuwe gitaar, waarvan Boy er een aantal op voorraad heeft, zowel (semi) akoestisch (western en klassieke gitaren) als elektrische gitaren en basgitaren. Met versterkers en andere geluidsapparatuur. Daarnaast hangen er ook snaarinstrumenten, zoals mandolines en banjo’s. Opvallend is de grote collectie ukeleles. “Dat zijn populaire cadeautjes”, legt Boy uit. “Je kunt er al snel leuk muziek mee maken. Toeristen nemen ze graag mee.” Denkend aan de Delftse muzikant Nico Haak en zijn beroemde lied ‘Wij spelen zo graag op de ukelele’ is dit instrument misschien juist een heel toepasselijk Delfts souvenir.

Het blijft niet bij snaarinstrumenten. Bij de deur van de winkel heeft Boy wat hij noemt ‘de percussie’ bak staan, met tal van percussie-instrumenten, denk aan tamboerijnen, eitjes, een cabasa, claves of een agogô. “Leuk voor kinderen, maar een goede percussionist kan er ook wat mee.” Een drummer of percussionist wordt ook blij van een cajon: een soort drumkist “Een drum voor iedere gelegenheid”, verduidelijkt Boy. “Minder aanwezig dan een drumstel en met een verrassend goed geluid van snaredrum en tom. Door gebruikmaking van een baspoort komt er heel goed laag geluid uit.” De cajons bij Guitar Sop Delft worden met de hand gemaakt door Mihill Luli, hier uit Delft. “Ze zijn er in verschillende afwerkingen. Ik heb er net weer een paar besteld.” 

En dan zijn er tenslotte ook nog de accessoires en hebbedingetjes. Zo kun je bij Boy ook gewoon losse snaren kopen (”Dat doet niet iedereen meer”) en vindt je er talloze andere muziekgerelateerde dingen, van plectrumcards tot lesboeken en van straps en miniaturen tot hoezen en gitaarsokken. Kortom: bij Guitar Shop is altijd wel iets leuks te vinden voor de muziekliefhebber!

Meer berichten