Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Historische woning met moderne elementen in voormalig pakhuis

DELFT - In het centrum van Delft vindt u deze goed onderhouden woning in een voormalig pakhuis met een zee aan ruimte. De woning aan de Molenstraat 30 heeft een gezellige buitenplaats die direct grenst aan een gracht.

Negen jaar geleden betrokken Jeroen en Monique deze prachtige historische woning. “De locatie is uiteraard een van de redenen dat wij destijds voor dit huis vielen. De woning is gelegen in de binnenstad, waardoor je al die gezelligheid van het centrum binnen handbereik hebt. Aangezien de woning zich aan de noordkant bevindt, heb je overigens geen last van toeristen en andere drukte.” Ook de reuring die aan de achterkant van de woning plaatsvindt sprak Jeroen en Monique aan. “De buitenplaats grenst aan de Kantoorgracht, waardoor er regelmatig bootjes en kano’s langsvaren. Dat is hartstikke leuk op de warme dagen.” Hoewel het koppel zich nog altijd heel goed voelt in het huis, voelen de twee dat het tijd is om te verhuizen. “De kinderen zijn het huis uit om te studeren, waardoor het huis met een woonoppervlakte van circa 332 vierkante meter écht te groot voor ons is geworden.” Jeroen en Monique verhuizen daarom naar een nieuwbouwwoning in Delft.

Pakhuis
Het pakhuis is gebouwd in 1820. In 1975 zijn de voor- en achtergevel vernieuwd. De binnenzijde is recent door Jeroen en Monique flink onder handen genomen en gemoderniseerd. “Wij hebben in ons huis rust en ruimte gecreëerd. Daarbij hebben we veel historische elementen behouden, zoals de houten balken die zorgen voor een sfeervolle uitstraling. Ook de eiken parketvloer draagt hieraan bij. We hebben gekozen om deze elementen te combineren met moderne onderdelen. Zo hebben wij een moderne keuken voorzien van een kookeiland en inbouwapparatuur geplaatst, en een deel van het plafond tussen de begane grond en de eerste etage verwijderd om middels een vide een soort loftgevoel te creëren. Ondanks dat deze woning zo groot is, zorgt deze keuze er voor dat je als gezin altijd in verbinding bent met elkaar en gemakkelijk met elkaar kunt communiceren.”

Vijf slaapkamers
Door de geweldige ruimte en de aanwezigheid van maar liefst drie badkamers biedt de woning, naast de masterbedroom met eigen badkamer, twee slaapkamers met eigen sanitair. De zevenkamerwoning is met in totaal vijf volwaardige slaapkamers een ideaal huis voor een gezin met opgroeiende kinderen.

Ruimtes
Vanuit de eetkeuken op de begane grond springt de grote vide direct in het oog. Aan de achterzijde is er via openslaande deuren toegang tot de gezellige buitenplaats van circa 30 vierkante meter. Op de eerste etage bevindt zich de woonetage met de door glas omgeven vide. Op de tweede etage bevinden zich drie slaapkamers. Vanuit de masterbedroom is er toegang tot de gemoderniseerde badkamer met inloopdouche, toilet, ligbad en dubbele wastafel. Nog twee ruime slaapkamers met ieder een eigen wastafel en een goed toegankelijke berging bevinden zich in de nok. Halverwege de trapopgangen zijn nog twee badkamers te vinden. Al met al een sfeervol, bijzonder ruim huis met een unieke indeling. Oplevering in overleg.

Molenstraat 30, Delft
Vraagprijs: 995.000 k.k.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten