Finalisten De VAK Muziekprijs (Foto: Doris van Iperen)
Finalisten De VAK Muziekprijs (Foto: Doris van Iperen) (Foto: )

Finaleconcert De VAK Muziekprijs

DELFT - Afgelopen zondag was het zover, het finaleconcert van De VAK Muziekprijs. In OPEN streden dertien finalisten, in drie leeftijdscategorieën, voor de prijs. De jury, bestaande uit Karin Schrederhof, Paul Pleijsier en Dorien Leidelmeijer, had de moeilijke taak om een winnaar aan te wijzen. Lila, Gijs en Tobias wonnen de eerste prijs. De publieksprijs ging naar zusjes Libbie en Lianne.

De VAK Muziekprijs is een wedstrijd voor muzikale jonge talenten van De VAK tot 21 jaar. Vanwege corona was de deelname digitaal middels een ingezonden filmpje. Uit de inzendingen koos een vakjury dertien finalisten. Het finaleconcert werd live uitgezonden via YouTube.

Lila, winnaar t/m 10 jaar
Lila heeft nog maar 6 maanden vioolles bij De VAK. Door corona heeft zij voornamelijk online les gehad. Zij speelde drie korte vrolijke nummers. Volgens de jury heeft Lila een prachtige presentatie gegeven. “Ze staat er en beweegt mooi mee met de muziek. Het was mooi om te zien.”

Gijs, winnaar 11 t/m 15 jaar
De jury noemt Gijs virtuoos. Met zijn Take the ‘A’ train van Duke Ellington, betoverde hij de jury: “Het is indrukwekkend hoe Gijs dit swingende stuk heeft gespeeld.”

Tobias, winnaar 16 t/m 21 jaar
Tobias liet een mooie versie van Chopin, Nocturne Op. 9 N0. 2 horen. “Tobias laat verschillende dynamiek horen en hij beheerst de klankkleuren. Hij straalt rust uit en het is fijn om naar hem te kijken”, aldus de jury.

Publieksprijs
Alle deelnemers van De VAK Muziekprijs maakten kans op de publieksprijs. Op social media kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriet. Libbie en Lianne kregen met het liedje Somewhere over the rainbow de meeste stemmen en zijn winnaar van de publieksprijs.

Meer berichten
 
CustomHtml_1