<p>Mohammed werd gehuldigd door burgemeester Marja van Bijsterveldt (Foto: Martien de Man)</p>

Mohammed werd gehuldigd door burgemeester Marja van Bijsterveldt (Foto: Martien de Man)

(Foto: )

Delftse Mohammed wint Nationale Voorleeswedstrijd 2021

DELFT - De 12-jarige Delftse Mohammed Oulad Chaib van Obs De Schatkaart is winnaar geworden van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021. Woensdag 26 mei in Tivoli in Utrecht won hij met zijn voordracht uit het boek Blauwe Plekken van Anke de Vries. Mohammed was de Zuid-Hollandse afgevaardigde en nam het in de finale op tegen elf andere kinderen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

Helder
De jury bestond uit kinderboekenschrijvers Manon Sikkel en Jozua Douglas en Jeugdjournaalpresentatrice Evita Mac-Nack. Zij vonden dat hij heel goed contact maakte met de zaal en duidelijk en helder voorlas met mooie tempowisselingen. Mohammed maakte bij de jury veel indruk: “Ik was vooral onder de indruk van de emotie die hij wist over te brengen. Hij had ook goed contact met het publiek, heel knap!”, zo sprak Manon Sikkel lovend over de Zuid-Hollandse kampioen. Mohammed ontving de beker voor zijn winst en hij is een jaar lang Kinderburgemeester van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Talent
Mohammed heeft meer talenten. Zo schreven wij eerder dit jaar over hem als voetbaltalent. Mo is gescout door Excelsior en zag dat op dat moment als het mooiste moment uit zijn ‘carrière’. Nu dus weer een mooie prestatie van hem om trots op te zijn, maar dan op een totaal ander vlak!

Cheyenne Toetenel
Meer berichten