Sander is dolblij dat er weer mensen in zijn hal zijn. (Foto: EvE)
Sander is dolblij dat er weer mensen in zijn hal zijn. (Foto: EvE)

“Iedereen bij ons heeft het klimmen enorm gemist”

Algemeen

DELFT – Bouldercentrum Delfts Bleau is weer open! De afgelopen lockdown heeft het team niet stilgezeten: Een nieuwe ingang, nieuwe routes en nieuw elan. 

“Dolblij”, is Delfts Bleau eigenaar Sander ter Steege nu hij weer mensen in zijn hal ziet. En die blijdschap deelt hij met zijn gasten: “Iedereen was dolenthousiast dat ze weer konden gaan klimmen. Het is voor iedereen een lange zit geweest en ze hebben hun sport enorm gemist, net als wij.” Nadat Sander in december opnieuw de deuren moest sluiten is hij niet stil gaan zitten: “We hebben de kans gegrepen om nog wat extra onderhoud te plegen.” Zo is er een nieuwe ingang geplaatst, is er hier een daar ‘een likje verf’ gekomen en ligt er nu tapijt op de mat: “Dat zorgt ervoor dat we minder stof krijgen.” En dat stof, dat is zorgvuldig weggepoetst: “Alle wanden zijn schoongemaakt, alles is weer spic en span. Tegelijkertijd zijn ook de verschillende klimroutes allemaal vernieuwd, zodat het voor alle klimmers weer een nieuwe uitdaging is.” Natuurlijk gelden er nog steeds maatregelen om coronabesmetting te voorkomen. Zo kunnen er maximaal 30 mensen tegelijk in de hal. Reserveren is dus verplicht. “Met de volgende versoepeling, die voor begin juni staat gepland, komt er ruimte voor vijftig mensen.” Groepslessen zijn nog niet mogelijk, maar de introductielessen op vrijdag gaan wel door. “Met maximaal twee personen.” Ook de jeugdlessen zijn inmiddels van start. “Tijdens de lockdown hebben we online les gegeven aan jeugd en aan sponsoren, maar dit is toch veel beter”, vindt Sander.

Wedstrijden in het verschiet
Ook het Nederlands sportklimteam is weer terug bij Delfts Bleau om te trainen en zich voor te bereiden op toekomstige wedstrijden. Inmiddels komen internationale (jeugd)wedstrijden weer voorzichtig op gang: “10 april was er één in Oostenrijk en de week daarna één in Zwitserland, maar door gebrek aan trainingsmogelijkheden kon het Nederlandse team daar niet optimaal presteren. Inmiddels zijn ze weer aan het opbouwen en hopelijk kunnen ze dan op 23 juni fit aantreden bij de internationale wedstrijd in Innsbruck.” Evenementen organiseren is ook voor Sander nog niet mogelijk, maar toch speelt hij met de gedachte om het International Youth Open, die eigenlijk altijd plaatsvindt in maart, in het najaar tòch te organiseren. “Maar omdat het een internationale wedstrijd is moet het natuurlijk wel in het internationale schema passen. Dus daar zijn we nog druk mee bezig. Zodra we weer mogen, gaan we los!”

Boulderen is een sport voor iedereen. “Je kunt bij ons een introductiecursus volgen, of één van onze trainingen zoals Bleau Technique.” Kijk op www.delftsbleau.nl voor meer informatie. Reserveren kan op www.toplogger.nu