<p>De broedplaats I CHANGE </p>

De broedplaats I CHANGE

(Foto: )

Samen voedsel redden doe je bij I CHANGE Delft

DELFT - Wereldwijd belandt een derde van het geproduceerde voedsel op de vuilnisbelt. De Delftse organisatie I CHANGE heeft als missie om voedselverspilling in Delft te minimaliseren. Deze missie voeren zij uit op de Broedplaats, het terrein van I CHANGE.

Dit is een plek waar alles draait om het redden van voedsel. Doordeweeks biedt het een plek aan verschillende initiatieven die voedsel een tweede leven geven, zoals Foodsharing Delft en de Wormerij. In het weekend verandert het terrein in een horecagelegenheid met gered voedsel op het menu.

Positiviteit
De organisatie staat, na de klappen van de coronacrisis, met hernieuwde kracht en een nieuw bestuur op om voedselverspilling tegen te blijven gaan. Volgens I CHANGE kan dit op een positieve manier. De wereld een stukje beter maken mag toch ook leuk zijn? Zo organiseert I CHANGE aankomende zomer vier discussieavonden op het terrein rondom het thema ‘de Voedselketen’, met achteraf een borrel. “Tijdens deze avonden kunnen we elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Wij hopen dat de community van I CHANGE zich op deze manier kan uitbreiden. Het is immers zo belangrijk om uitdagingen zoals voedselverspilling samen aan te gaan! De toekomst kan er soms somber uitzien, maar als je weet dat je niet alleen bent veranderen problemen ineens in uitdagingen die we gewoon samen kunnen oplossen” zegt Simon Schilt, een van de nieuwe bestuursleden.

Welkom
Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij deze positieve beweging. “Kom vooral een keer langs op het terras of tijdens een activiteit!”, aldus Simon. De Broedplaats van I CHANGE is vanaf 4 juni iedere vrijdag, zaterdag en zondag open tussen 12.00 uur en 20.00 uur.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1