Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

DELFT - In het prachtige historische centrum van Delft staat deze karakteristieke woning uit 1600 aan de Papenstraat 16. Het woongenot wordt versterkt door de ruime binnentuin en het voormalig koetshuis dat modern is ingericht, maar nog steeds historische elementen bevat.

Age en Beau beleefden er zes heerlijke jaren, maar nemen nu afscheid van hun bijzondere woning. “Niet omdat we niet meer van dit huis houden, maar omdat we net iets groter willen wonen”, vertelt Age. “Onze drie kinderen worden groter en Beau en ik werken beiden veel thuis.” De locatie droeg destijds sterk bij aan het feit dat het echtpaar voor het huis viel. “Je zit hier in het levendige centrum. Je loopt de straat uit en staat op de Markt. Je zit in de buurt van het station, scholen, winkels en kroegen, maar toch heb je in het huis zelf geen geluidsoverlast door de goede isolatie.” Hun nieuwe woning staat niet ver van de Papenstraat. “Voor de verhuizers is het een kwestie van inladen, een minuut rijden en weer uitladen!”

Ruime woning
De Papenstraat 16 heeft een woonoppervlak van 147 vierkante meter en een binnentuin van maar liefst 84 vierkante meter. Via de voordeur kom je in een hal met meterkast en toilet. Via de deur betreed je de voorkamer, door een moderne open keuken gescheiden van de achterkamer. De plafondhoogte van 3.25 meter geeft een ruimtelijk gevoel. Door de oude houten balken te accentueren hebben Beau en Age de woning ondanks de moderne inrichting voorzien van een authentiek karakter. Via de trap in de voorkamer is toegang tot de ruime bovenverdieping die ruimte biedt aan vier slaapkamers, badkamer en vliering. In een aantal kamers kun je volledig tot de nok kijken, wat wederom het karakter van de woning versterkt.

Binnentuin
De ruime binnentuin is toegankelijk via de achterkamer. “Hier kun je al vroeg in het voorjaar heerlijk zitten”, vertelt Beau. “Ondanks dat de woning centraal gelegen is in de binnenstad, kun je hier gemakkelijk de rust opzoeken.” Het koppel heeft zelf veel groen toegevoegd aan de tuin die voorheen erg versteend was. Age en Beau huren daarnaast een stukje grond naast de woning waar zij twee auto’s kunnen parkeren. “Dit is indien gewenst ter overname voor de nieuwe bewoner. Via hier heb je ook gelijk een achterom naar de tuin.”

Koetshuis
In de hoek van de tuin staat een bijgebouw, wat een voormalig koetshuis is. Dit bestaat uit een benedenverdieping en een entresol en is, net als de woning zelf, voorzien van een nieuwe cv-ketel. “De entresol gebruiken wij momenteel als speelruimte voor de kinderen, maar deze kan ook prima als werkruimte dienen.” De benedenverdieping wordt momenteel al gebruikt als kantoorruimte. Tevens is deze verdieping voorzien van een toilet en douche. “Hierdoor is het koetshuis bijvoorbeeld ook prima te gebruiken als logeerruimte of voor de verhuur via Airbnb.” De oude elementen zijn nog sterk aanwezig in het bijgebouw. “Niet alleen heeft het koetshuis oude openslaande deuren van een paar honderd jaar oud die via een architect verkregen zijn uit een museum in Parijs, ook de hardstenen voerbak voor paarden is nog aanwezig. Deze doet nu dienst als wasbak.”

Karakteristieke woning met ruime tuin in het centrum van Delft

Papenstraat 16, Delft
Vraagprijs 750.000 euro k.k.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding