<p>Wethouder Bas Vollebregt en kunstenaar Micha de Bie leggen de laatste hand aan het kunstwerk (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Wethouder Bas Vollebregt en kunstenaar Micha de Bie leggen de laatste hand aan het kunstwerk (Foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)
Fotoalbum

Door de lens van Koos!

DELFT - Op de muur van Hampshire Hotel- Delft Centre is een levensgrote muurschildering aangebracht door kunstenaar Micha de Bie. De eigenaren van het hotel hadden al lange tijd de wens om de achterzijde van het pand te verfraaien. Het project kon onlangs gerealiseerd worden met de steun van gemeente Delft.

Woensdag is het kunstwerk in het bijzijn van wethouder Vollebregt en enkele betrokkenen officieel onthuld. Het was echter moeilijk om het werk verborgen te houden. Met een oppervlakte van maar liefst 200 vierkante meter is het grafische werk niet te missen. In de schildering zijn meerdere elementen te ontdekken. Deze hebben vooral te maken met de gastvrijheid en het muziekthema binnen het hotel. De opdracht voor de kunstenaar was dan ook om aan de buitenzijde te verbeelden wat het horecabedrijf te bieden heeft. De verbinding met de stad Delft is ook onmiskenbaar aanwezig. Wie goed zoekt ontdekt zelfs een verborgen boodschap over het mooie Delft. “We krijgen hele leuke reacties van de omwonenden. Een achterbuurvrouw vond het jammer dat haar het zicht op de nieuwe kerk werd ontnomen toen het hotel werd gebouwd. We hebben haar nu weer wat moois terug gegeven om naar te kijken”, vertelt eigenaar Rogier Camijn. “De mural zal tevens het begin- en eindpunt worden van een street art tour door Delft. We gaan er in de toekomst dus nog veel plezier aan beleven en hopen dat anderen er ook van meegenieten.” Kom je ontdekken wat er allemaal te zien is in het kunstwerk? Het hotel heeft in de maand mei een leuke actie voor kinderen. Stap naar binnen en noem minstens vijf dingen die je hebt ontdekt. Je ontvangt dan een kleine verrassing bij de receptie. Dagelijks tussen 12.00 en 18.00 uur.

Foto’s
Huisfotograaf Koos Bommelé was bij de opening en legde alles vast op beeld.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1