<p>Martin Rietvelt, eigenaar van ultracards.&nbsp;</p>

Martin Rietvelt, eigenaar van ultracards. 

Het Delftse Ultracards verkoopt Pokémon

DELFT- Delftse ondernemer Martin Rietvelt heeft met Ultra Cards een succesvolle webshop opgezet waar mensen uit heel Europa hun Pokémon kaarten kunnen bestellen.

Ultra Cards is een walhalla voor verzamelaars van Pokémon kaarten. Zo zijn er complexe boxsets van verschillende generaties kaarten, mystery boxes met verassingen en pakketjes met kaarten die moeilijk te verkrijgen zijn. De verzamelwereld van Pokémon is geen kinderspel. “De markt richt zich vooral op verzamelaars. Kinderen kopen wel kleine pakketjes, maar de grote boxsets en exclusieve artikelen zijn echt aan volwassenen besteed”, aldus Martin, eigenaar van Ultra Cards.

Aanbod
In de jaren ‘90 spaarde Martin zelf kaarten en op den duur merkte hij dat er handel zat in de oude kaarten die hij nog had liggen. “Er is ontzettend veel vraag naar kaarten die oud zijn, of een bepaalde exclusiviteit met zich meedragen. In oktober komt er een jubileumbox uit ter ere van het 25-jarig bestaan van Pokémon. Mensen proberen ze nu al te bestellen, zonder dat ze weten wat er in zit. Dat is erg bijzonder.” Vanwege de grote vraag naar deze kaarten is het dan ook vooral een kwestie om de voorraden op peil te houden, vertelt Martin. “Vanwege de populariteit van de producten moet je vaak al drie maanden van tevoren bestellen. Daarnaast zijn gewilde artikelen al heel snel uitverkocht.” Hiernaast biedt Ultra Cards ook een mysterybox aan, een box waarvan er van verschillende boxsets willekeurig kaarten zijn toegevoegd.

Verzending
Door heel Europa worden er bestellingen gedaan. In Nederland zijn de bestellingen er binnen een dag, als er voor 16.00 uur wordt besteld. Voor meer informatie kun je terecht op de website: ultracards.nl.

Meer berichten