<p>Met haar bedrijfje &lsquo;Quiroz Ortega Letters&rsquo; zorgt Juanita ervoor dat mensen hun herinneringen aan geliefden niet laten vervagen </p>

Met haar bedrijfje ‘Quiroz Ortega Letters’ zorgt Juanita ervoor dat mensen hun herinneringen aan geliefden niet laten vervagen

(Foto: )

Quiroz Ortega Letters maakt herinneringen aan geliefden onuitwisbaar

DELFT - Met haar bedrijfje ‘Quiroz Ortega Letters’ zorgt Juanita ervoor dat mensen hun herinneringen aan geliefden niet laten vervagen.

“Het is mijn droom om een letterlijk onuitwisbare indruk achter te laten ter nagedachtenis aan een dierbare”, vertelt ze. Om dat te verwezenlijken reinigt ze graf- en gedenkstenen en werkt ze teksten, symbolen en eventuele afbeeldingen bij in de gewenste kleur. Met respect houdt zij rekening met emoties bij mensen.
Nu er beter weer aankomt, kan Juanita niet wachten tot zij weer met opdrachten verder kan of met nieuwe beginnen. Afhankelijk van het weer kan zij in principe het hele jaar doorwerken. “Als je dit goed communiceert met de opdrachtgevers is dat geen probleem”, vertelt Juanita. “Ze weten dan dat het goed komt maar soms wat meer tijd vraagt. Ik werk op de begraafplaats. De stenen worden niet verplaatst”.
Vorig jaar had Juanita opmerkelijk veel opdrachten voor kindergrafjes. Een gedeelte van de opbrengst van haar werk schenkt zij aan KiKa en dat wordt gewaardeerd. Iemand zei: “Fijn dat je KiKa een warm hart toedraagt. Ons dochtertje is helaas overleden aan deze vreselijke ziekte”. Dat raakt haar natuurlijk.
"Soms komen er ook bijzondere dingen voorbij”, vertelt Juanita. "Ik kreeg de opdracht om een steen uit 1943 op te knappen. Dat was een uitdaging. De letters waren helemaal dichtgeslibd. Deze moest ik dus eerst weer dieper maken, alles goed schoonmaken en opnieuw inkleuren. Het was monnikenwerk maar wel heel dankbaar. Tijdens het schoonmaken kwam er zelfs nog een stukje tekst tevoorschijn dat bijna niet meer leesbaar was. Ik heb de tekst kunnen achterhalen en deze opnieuw gegraveerd. Heel bijzonder.”

Wilt u meer informatie bel/mail gerust met Juanita. Dit kan het hele jaar door. 06-53770730 / juanita296@hotmail.com

Meer berichten