<p>Natuurlijk Delfland roept iedereen op mee te helpen met het uitsteken van de reuzenberenklauw </p>

Natuurlijk Delfland roept iedereen op mee te helpen met het uitsteken van de reuzenberenklauw

(Foto: )

Stop de reuzenberenklauw met Natuurlijk Delfland

DELFT - Natuurlijk Delfland roept bewoners op mee te helpen met het uitsteken van de reuzenberenklauw in Delft, Pijnacker en Rijswijk.

De aanleiding voor deze steekactie is dat er veel planten van dit soort in onze omgeving voorkomen en de reuzenberenklauw op een Europese lijst van planten staat die actief moet worden bestreden. De reuzenberenklauw komt oorspronkelijk uit het westelijk deel van de Kaukasus. De plant is zeer kiemkrachtig en neemt met zijn bladeren het licht voor andere planten weg. Doordat hij na de bloei veel zaadjes verspreidt, ontstaan er steeds grotere gebieden waar hij woekert.
Belangstellenden die willen helpen worden uitgenodigd zich hiervoor op te geven via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Na aanmelding krijgt iedereen een uitnodiging met informatie over waar en wanneer verzameld wordt. Ter introductie krijgt iedereen ook een instructie over de werkwijze en veiligheid. Elke week wordt er gewerkt en de vereiste corona-afstand wordt streng gehanteerd. Vandaar dat opgeven verplicht is. Neem je eigen spa mee, handschoenen, stevig schoeisel en dek je lichaam met de juiste kleding af. Het sap van de reuzenberenklauw in combinatie met licht kan namelijk flinke blaren veroorzaken. Het sap van deze plant maakt de huid overgevoelig voor zonlicht.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten