<p>De Knapsack organisatie kondigt met ‘Knapsack Op de gracht’ de derde editie van het festival aan</p>

De Knapsack organisatie kondigt met ‘Knapsack Op de gracht’ de derde editie van het festival aan

(Foto:)

Knapsack Festival wordt rondreizend festijn

DELFT - Het zag er lange tijd niet naar uit, maar de derde editie van het wereldse Knapsack Festival gaat hoogstwaarschijnlijk toch door.

Koos de organisatie vorig jaar nog voor een deels online variant, vaart het festival dit jaar met tientallen acts door de stad tijdens ‘Knapsack Op de gracht’.

Knapsack Op de gracht
Op zaterdag 10 en zondag 11 juli dit jaar zullen er in totaal ruim dertig acts door de grachten varen. Ook rijdt de paardentram weer rond en zullen enkele acts op andere verrassende wijzen langs de terrassen reizen. Het publiek geniet dus coronaproof vanaf de horecaterrassen en terrasboten. In de programmering kiest de organisatie zoveel mogelijk voor lokale en regionale artiesten met een werelds karakter. Ook wil de organisatie graag podium bieden aan andere Delftse festivals. De precieze invulling van het programma zal de komende weken online bekend worden gemaakt. Fennie Kostense: “Veel Delftse festivals konden dit jaar niet doorgaan of zijn verplaatst, hoe mooi is het dat er nu al drie festivals zijn die een eigen Knapsack boot krijgen?”

Goede hoop
Natuurlijk is de uiteindelijke doorgang van het festival afhankelijk van de actuele coronamaatregelen. Maar de organisatie doet er alles aan om met haar festival de stad, haar inwoners, ondernemers en artiesten op een veilige manier toch weer van cultuur te laten genieten. Het festival wordt ook dit jaar mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft, Ondernemersfonds Delft en andere sponsoren die nog aansluiten. Hans Dunlop: “We hebben echt goede hoop dat we dit concept veilig en verantwoord kunnen uitrollen. We houden daarover natuurlijk goed contact met de gemeente Delft.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten