Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Ruime nieuwbouwwoning in kindvriendelijke wijk

RIJSWIJK - Gelegen aan de rand van Delft ligt deze ruime gezinswoning aan de Ruijt. Je fietst vanaf hier gemakkelijk de Delftse binnenstad in, maar met de auto ben je ook zó op de snelweg.

“Dat wij vertrekken geeft een dubbel gevoel”, stelt Annelien die samen met haar man Erik en kinderen Jade en Flinn met veel plezier aan de Ruijt woont. “Wij hadden hier nog een hele tijd kunnen wonen, maar we kwamen nét dat ene pareltje tegen waar wij volledig voor zijn gevallen.” Het gezin gaat de Rijswijkse woning missen, maar gaat niet ver weg. “Onze nieuwe woning staat in Den Hoorn. Dat Jade en Flinn naar dezelfde school kunnen blijven gaan en hun vriendjes kunnen blijven zien waren voor ons harde eisen.” Erik en Annelien waren de eerste bewoners van de in 2015 gebouwde woning aan de Ruijt die voldeed aan de wensen van beiden. “Erik wilde graag een nieuwbouwwoning en ikzelf gaf de voorkeur aan een kleinschalig project. Onze wensen kwamen samen in deze straat, waar een klein groepje nieuwbouwwoningen is toegevoegd aan de bestaande bouw. Dat de woning op fietsafstand van het centrum is gelegen en scholen vlakbij zijn te vinden, gaf de doorslag.”

Kindvriendelijke buurt
Het gezin heeft in de zes jaren die zij er nu wonen een bijzondere band opgebouwd met de buren. “Hier wonen voornamelijk jonge gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd”, vertelt Erik. “Onze buurt is ideaal voor ze. Op de Ruijt rijdt enkel bestemmingsverkeer, aangezien het een doodlopende weg is. Daardoor kunnen kinderen veilig spelen op het pleintje voor de deur. In de zomer wordt op datzelfde pleintje regelmatig spontaan gebarbecued met de buren.”

Ruime woning
De zeskamerwoning heeft een woonoppervlakte van 150 m2, is voorzien van drie slaapkamers en heeft energielabel A. Wie de woning betreedt komt via de hal binnen in een ruime woonkamer met moderne open keuken. De eerste verdieping biedt ruimte aan twee grote slaapkamers, waarvan één voorzien van een inloopkast (eventueel een vierde slaapkamer). Daarnaast bevinden zich op deze verdieping een toilet en badkamer met ligbad en aparte douche. Op de tweede verdieping bevinden zich de derde slaapkamer en een aparte wasruimte. Elke ruimte is even modern en keurig afgewerkt, wat de woning instapklaar maakt voor de volgende bewoners.

Zonnige buitenruimte
Voor de zonliefhebber is de woning ideaal. De tuin, gelegen op het zuidwesten en voorzien van een schuur, biedt ruimte voor een loungehoek, een speelplek voor de kinderen én de fruitboompjes waar het gezin zo dol op is. “Zodra de zon achter de bomen verdwijnt kun je verkassen naar het grote dakterras op de tweede verdieping”, vertelt Annelien. “Dit is een heerlijke plek om te dineren op de warme zomeravonden. Dat gebeurt met mooi uitzicht, want vanaf hier kijk je uit op de watertoren en de Delftse kerktorens.” De toekomstige koper hoeft zich geen zorgen te maken om parkeerruimte. “Op eigen terrein is plaats voor twee auto’s, dus zoeken naar een plekje is nooit nodig. Ook bezoekers kunnen gratis parkeren in de straat.”

De Ruijt 66, Rijswijk
Vraagprijs: 619.000 k.k.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Meer berichten