Martin Reitsma, John Meijer en Robert Jan Stips tijdens filmopnames op Kralingen
Martin Reitsma, John Meijer en Robert Jan Stips tijdens filmopnames op Kralingen (Foto: )

De rijke Delftse muziekcultuur in beeld door Meijer & Reitsma

DELFT - Delft mag trots zijn op haar muzikanten en bands. Zij hebben onze prinsenstad de afgelopen decennia ook op muzikaal vlak naam en faam bezorgd. Cineast John Meijer en cultuurjournalist Martin Reitsma hebben er een filmspecial over gemaakt.

De special is heel divers, zo is er een interview te zien met Rogier Camijn, de General Manager van het Hampshire Hotel. Hij vertelt over zijn hotel waarbij goede service en muziek centraal staan, zoals de memorabele Delft op Zondag concerten, zijn Beatles Escape Room en de bands die bij hem optraden met volstrekt eigen repertoire. De nieuwe muurschildering op zijn hotel baart volop opzien en waardering.
Camijn kijkt voorts vooruit naar de nabije toekomst. We zien de band Hollands Blauw en Erik Westra van muziekrestaurant Plan B kijkt terug op zijn Delftse periode. Drummer Rob Kramer kennen we van zijn Delftse muziekschool Kramer waar sinds kort ook Polle Eduard gitaarles en Susanne de Rooij zangles geven. Kramer blikt onder meer terug op zijn 25-jarige periode dat hij drumles gaf bij Cesar Zuiderwijk. We zien beelden van Ronald Snijders, Roel van Velzen, Jazz Festival Delft, De Tovenaar van de Nederlandse popmuziek Robert Jan Stips en de Fleetwood Maniacs. Polle Eduard horen we met zijn hit "Ik Wil Jou. Voorts vertelt hij over zijn composities voor Nico Haak. Oud-topman van concertorganisator MOJO 'Berry Visser' kijkt nog eens terug op de periode waarin hij MOJO naar grote hoogte stuwde. Natuurlijk komt ook zijn alter-ego 'Madame de Berry' in beeld. De Sticky Fingers Tour werd een adembenemende voorstelling met topmuzikanten zoals Jan Akkerman, Bert Winter, Rob Winter en de Bombita's. De uitverkochte voorstelling in Theater de Veste kon op veel bijval van het Delftse publiek rekenen. Meijer en Reitsma gingen na afloop backstage en interviewden deze pophelden die toen nog vol verwachting uitkeken naar de volgende voorstellingen, helaas moest de tour worden afgebroken vanwege corona. Uiteraard komen ook de topbands als Alquin, Tee Set en After Tea in beeld, en ook zangeres Hilde Marchal wordt ruimschoots belicht in deze special. Frank van Olmen haalt herinneringen op aan de Delftse poptempel de Eland, later Speakers. Herman Brood zingt Venus. Voorts is het leuk om After Tea nog eens terug te zien in Museum De Porceleyne Fles met de hit 'We will be there After Tea'. De special wordt afgesloten met de Tee Set en het nummer Ma Belle Amie, de grootste Delftse hit aller tijden.

De film is te zien op YT met als naam Music Special Delft 2021.

Meer berichten