Foto:

Delvenaar in beeld: Aad Suijker (66)

Wat doet u hier vandaag bij de Aart van der Leeuwlaan?
"Wat boodschappen doen voor het weekend, tenminste mijn vrouw dan, ik blijf even buiten wachten. Ze willen het liefst dat je natuurlijk alleen naar de supermarkt komt, dus vandaar."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"De maatregelen en de versoepelingen daarvan. Ik vind het erg fijn dat je weer gewoon lekker naar een winkel kan, zonder afspraak. Nou moet ik zeggen dat ik net in een winkel was, maar het was daar toch wel heel druk."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"De Beestenmarkt! Zonder twijfel is dat mijn favoriete plek in Delft. Het is daar altijd gezellig, altijd leuk en er gebeurd altijd wel wat. Ik vind het dan ook heel fijn de terrassen weer open zijn. Helaas heb ik er nog niet gezeten deze week, maar als ik er weer zit en de temperaturen zijn wat beter, bestel ik een heerlijk koud biertje."

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
"Morgen komt mijn schoonmoeder van negentig jaar eten, dat is altijd heel gezellig. En voor de rest is het wachten tot ik voor de tweede keer opa wordt. Mijn dochter is volgende week uitgerekend, maar het kan natuurlijk net zo goed dit weekend al komen!"

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
"Ik zou mijn schoonvader nog wel een keer willen zien. Vroeger ben ik vanuit Maasluis naar Delft gekomen en had daarom veel contact met mijn schoonouders, eigenlijk meer dan met mijn eigen ouders. Hij is tien jaar geleden overleden, maar ik zou hem graag nog eens zien."

Demi van der Weele
Meer berichten