Daniel Titella, Eric Bavelaar, Martina Huijsmans en Frank van den Akker (Foto: Koos Bommelé)
Daniel Titella, Eric Bavelaar, Martina Huijsmans en Frank van den Akker (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

ESPA Gold Award voor Delftse parkeergarages

Algemeen

DELFT - Woensdag heeft wethouder Martina Huijsmans de ESPA Gold Award ontvangen voor de Delftse parkeergarages Phoenix, Zuidpoort, Markt en Prinsenhof. Met deze onderscheiding toont de parkeerbranche zijn waardering voor de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak van deze parkeergarages in het centrum van Delft.

De ESPA Gold Award is door de European Parking Association (EPA) in het leven geroepen om parkeergarages van topkwaliteit te onderscheiden van de standaard waaraan iedere parkeergarage zou moeten voldoen. De parkeergarages in Delft zijn modern, veilig en gebruiksvriendelijk en waar veel mensen gebruik van maken.

Bewoners
De parkeergarages in Delft maken een belangrijk onderdeel uit van de totale parkeercapaciteit in de Delftse binnenstad. Met name in de Prinsenhofgarage is nog ruimte beschikbaar voor bewoners. In plaats van met een parkeervergunning op straat te parkeren, kan tegen een scherp tarief gebruik worden gemaakt van een parkeerplaats in een hoogwaardige garage. In de loop van 2021 wordt bezien of ook in de Zuidpoort- en Marktgarage meer bewonersabonnementen kunnen worden uitgegeven.

Parkeren Delft
Eric Bavelaar, directeur van Parkeren Delft is blij met de award; “Ik ben erg blij met de erkenning voor de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid die de parkeergarages bieden. Daarnaast is het mooi dat alle 4 de parkeergarages met deze award samen erkenning krijgen hiervoor.” Ook wethouder Huijsmans is positief; “Dit betekent dat deze garages aantoonbaar van goede kwaliteit zijn. Dat is belangrijk omdat de garages een belangrijke plaats innemen in ons mobiliteitsbeleid; meer auto’s in de garages zodat er op straat ruimte is voor voetgangers en fietsers en een prettiger verblijfsklimaat.”

Afbeelding