Als corona voorbij is, wil Ferdi één zondag per maand een expositie organiseren. (Foto: Nico de Jong)
Als corona voorbij is, wil Ferdi één zondag per maand een expositie organiseren. (Foto: Nico de Jong) Foto: Nico de Jong

Lijst 37 is verhuisd naar de Binnenwatersloot

Algemeen

DELFT - Lijst 37 is verhuisd! De lijstenmakerij van Ferdi Welmer is sinds een paar maanden gevestigd aan de Binnenwatersloot 32. Vijf cijfers verschil dus, maar “de naam blijft ongewijzigd.”

Lijst 37 is al sinds 1989 in Delft gevestigd. “Het was toen wel anders”, herinnert Ferdi zich. “Met posters en kaarten. Door de tijd heen werd het inlijsten van kunst steeds belangrijker. Ook de komst van internet heeft mijn vak anders gemaakt.” Anno 2021 houdt Ferdi zich dus vooral bezig met het inlijsten van originele kunst. Een vak dat je niet mag onderschatten: Een goede lijst voegt iets toe aan kunst.” In de winkel aan de Binnenwatersloot hangt dan ook het nodige originele werk van kunstenaars uit Delft en daarbuiten. Op dit moment zijn de mogelijkheden beperkt. “Maar als corona voorbij is, wil ik één zondag per maand een expositie organiseren. ”, belooft Ferdi. Ook de huisbezoeken en de bekende business-service staan nu helaas op een laag pitje. “Met de nieuwe versoepelingen en toenemende vaccinaties hoop ik dat dat op korte termijn weer verbetert”, zegt Ferdi. En voorlopig gaat Ferdi op de vertrouwde voet verder: “Ik ben bereikbaar per telefoon (015-2146451) of via e-mail: (info@lijst37.nl) en ik geef natuurlijk nog steeds graag advies over het inlijsten van uw kunstwerken. Op de website (www.lijst37.nl) staan een aantal voorbeelden van lijstwerk, maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om een foto van uw kunstwerk op te sturen zodat ik u van goed advies kan voorzien.” Zelf op zoek naar kunst? Op de website is ook een overzicht van actueel werk uit onze collectie te vinden.

Oog voor schoonheid
En dat is wellicht relevanter dan je zou denken. We leven natuurlijk in een moeilijke tijd. Maar juist dan is het belangrijk om ook oog te houden voor schoonheid. Als je noodgedwongen veel thuis zit, is een kunstwerk aan de muur méér dan luxe: het geeft moed en beurt mensen op. “Tijdens de eerste lockdown werd voor veel mensen pas echt goed duidelijk hoe belangrijk kunst en cultuur kunnen zijn”, denkt Ferdi. Natuurlijk is economie belangrijk. Maar economie maakt leven misschien mogelijk, maar schoonheid maakt het leven waardevol.
Hoewel ook Ferdi zich natuurlijk niet aan de economie kan onttrekken: “Net zoals alle detailhandelaren is het ook voor mij niet gemakkelijk. Ik ben dan ook heel blij met de steun die ik krijg van mijn klanten. Tijdens de verhuizing heb ik veel bloemen en bemoedigingen gehad. Dat geeft moed, want dan weet je dat je werk wordt gewaardeerd. Die steun verwacht ik ook als corona voorbij is. We blijven positief!”