Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door V&W makelaars

Delft- Vlak bij de Oostpoort, aan het Oosteinde, een van de oudste grachten van de Delftse binnenstad, komen binnenkort 2 luxe ‘turn key’ appartementen in de verkoop.

In het verleden was hier de lampen winkel van de firma Hanegraaf gevestigd en daarna was dit het kantoor van onze V&W makelaars, Arjen Cardinaal en Roeland Eckenhausen. Ondertussen is het best beoordeelde makelaarskantoor van Delft alweer geruime tijd gevestigd aan de Coenderstraat, maar Arjen heeft op het Oosteinde veel voetstappen liggen, “kijk, daar heeft mijn bureau gestaan en nu is het een fraaie woonkamer. Een groep van drie vrienden heeft dit aangekocht en van winkel/kantoorruimte volledig getransformeerd tot 2 luxe appartementen van ca. 70 en ca. 100m2. Een unieke samenwerking tussen de bouwers, architect en interieurstyliste, bijgestaan door V&W. Marcel de Vreede (interieurbouwer/aannemer), Ad Olsthoorn (aannemer) en Vincent Arkesteijn (ondernemer) kijken tevreden terug op deze algehele metamorfose naar twee ‘top end’ appartementen, “het is prachtig te zien hoe na grondige renovatie die hoge plafonds samen met extra hoge deuren zo goed tot hun recht komen” aldus Arkesteijn. Wat ook zeer bijzonder is, is hoe samen met de architect Marc ten Cate MTC zo speels gebruik gemaakt is van de vereiste lichtinval, “Vermeer zou er jaloers op geweest zijn”, lacht Arkesteijn. Twee van de vrienden zijn geboren en getogen op het Oosteinde, het is dan ook heel leuk om in je oude buurtje zo’n bijzonder project te kunnen realiseren.

Marcel de Vreede :”Alle moderne eisen voor woningbouw, samen met de beste materialen en een zeer creatief gedreven bouwteam; dan krijg je iets unieks voor Delft. Het is leuk om als aannemer hier je visitekaartje op te plakken” en “we gebruikten oude profielstijlen om deze precies na te maken, passend bij de zelfgemaakte deuren van 230 cm”. Volgens Ad Olsthoorn was het een mooie verrassing toen bij de verbouwing de oude kloostermuur tevoorschijn kwam. “Door de slimme indeling hebben we deze eeuwenoude muur in de badkamer en slaapkamer kunnen integreren”. Het appartement op nummer 23 is ca. 70 m2 en heeft een royale woonkamer met een trap naar het dakterras en een slaapkamer waar het licht door oude raampjes naar binnen valt. Hier is de bijzonder luxe, handgemaakte keuken een eye catcher. Uiteraard is alles gelijkvloers op de begane grond en is het appartement volledig voorzien van vloerverwarming. 

Het appartement op nummer 19 is ca. 100m2 en heeft een kelder op stahoogte van ca. 10m2. De woonkamer met een hoog plafond is voorzien van een glazen pui met openslaande deuren naar een binnentuin. De handgemaakte open keuken maakt deze grote en lichte living helemaal af. Dit appartement heeft een master bedroom met kastenwand en badkamer en suite, een tweede slaapkamer/ werkkamer met een inpandig kozijn voor de lichtinval en een 2e aparte badkamer. In dit appartement zijn de blikvangers onder andere de op maat gemaakte opbergkasten en de van oud eiken gemaakte badmeubels. Het spreekt voor zich dat beide appartementen gloednieuw zijn, de hele technische installatie, cv-ketel, ontluchtingssysteem, hoogwaardige isolatie met vloerverwarming hebben geresulteerd in een B label. Het fraaie verlichtingsplan is op advies van Voorwaarts Design geïnstalleerd.
Dit moet u gezien hebben!

Unieke nieuwbouwappartementen in het oude centrum bij de Oostpoort

Oosteinde 19
3-kamerappartement
Oosteinde 23
2-kamerappartement

V&W makelaars Delft
Coenderstraat 31
2613SN Delft
015-2142909
delft@vwmakelaars.nl

Meer berichten