Jeroen Scholten: "Voor een drankje hoef je nu niet de wijk uit." (Foto: PR)
Jeroen Scholten: "Voor een drankje hoef je nu niet de wijk uit." (Foto: PR)

DA Drogist Buitenhof breidt winkelruimte èn assortiment uit

Algemeen

DELFT – Met de uitbreiding van de DA Drogist Buitenhof in het winkelcentrum aan de Vrijheidslaan krijgen de buurtbewoners nu een slijterij dicht in de buurt.

Eh, wacht even. Een drogisterij annex slijterij? Kan dat? “Jazeker”, zegt ondernemer Jeroen de Bruin. “Met deze uitbreiding spelen we juist in op de wensen van mensen uit deze buurt.” Toen Evert en Susan van de Keurslager vorig jaar met pensioen gingen, zag Jeroen mogelijkheden om zijn winkel èn zijn service te vergroten. “Met het erbij trekken van hun pand groeit onze winkeloppervlakte met 50 procent”, aldus de ondernemer. Jeroen wilde de beschikbare extra ruimte niet alleen gebruiken voor de drogisterijartikelen, maar besloot in plaats daarvan het assortiment te verbreden: “Zo vind je nu ook lees- en kinderboeken, tijdschriften, wenskaarten, schrijfwaren en cadeau-artikelen bij ons”, somt hij op. 

Vast en laag
Maar de ‘kroon op het werk’ is toch wel de nieuwe slijterij. “Daar was echt vraag naar”, weet bedrijfsleider Jeroen Scholten. “Mensen moesten voor die tijd voor hun drankje echt de wijk uit, want nergens in het winkelcentrum was echt ruimte voor een slijter. Vandaar dat uiteindelijk deze niet alledaagse combinatie ontstaan is.” De slijterij beslaat zo’n 20 vierkante meter en biedt een uitgebreid assortiment gedestilleerd: “Wijn en bier hebben we niet. Daarvoor kun je in de supermarkt terecht. Maar we hebben wel veel verschillende dranken staan en wat we niet hebben, kunnen we altijd via de leverancier bestellen.” Wat de prijs betreft, daarin volgt DA de ‘Jumbo prijslijn’: “Dat wil zeggen, vast en laag”, verduidelijkt Scholten. “Bovendien hebben we ook iedere week een scherpe actie. Die vindt u wekelijks op onze social media. Om te vieren dat we al weer een half jaar open zijn doen we iets extra’s. Vanaf zondag 18 april tot en met zondag 2 mei ontvangt u het 2e artikel voor de halve prijs*. De openingstijden van de nieuwe slijterij zijn, net als die van de drogist: ruim: Maandag tot en met vrijdag van 9.00-19.00 uur, zaterdag van 9.00-18.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur.

Op cursus
Bezoekers van de slijterij zullen daar achter de toonbank ook de vertrouwde gezichten zien die ze al van de drogisterij kennen. “Dit zijn natuurlijk andere artikelen”, legt Scholten uit. “Daarom zijn onze mensen op cursus geweest zodat ze onze klanten ook van goed en kundig advies kunnen voorzien. Onlangs hebben we zelfs nog een whiskytraining gehad.”
Met de uitbreiding van DA Drogist Buitenhof is het winkelcentrum aan de Vrijheidslaan weer een stukje completer geworden. Maar de service blijft vertrouwd: “U blijft bij ons welkom, ook voor een paracetamolletje.”