Foto:

Met de kano lekker de natuur (of de stad) in

SCHIPLUIDEN - Lekker de natuur in, maar dan over het water. Huur een kano bij Kanoverhuur Schipluiden en de wereld ligt voor je open, zover als je peddelen kan.

Bij Kanoverhuur Schipluiden kun je vrijwel het hele jaar door kano's huren. “Zodra het ijs weg is kun je het water op”, zegt eigenaar Rien Langstraat gekscherend. Dit jaar was dat overigens letterlijk zo: “In februari stonden we de ene week hier op het ijs, en de week erna lagen de eerste kano's in het water en werd er gezwommen.” Rien verhuurt al 28 jaar kano's en kent alle mooie routes. “Vanaf hier kun je zo de Vlietlanden in, en zelfs naar Den Haag of Rotterdam.”
Rien verhuurt niet alleen aan particulieren, maar ook aan groepen; “Scholen, bedrijfsuitjes, noem maar op. We kunnen groepen tot zestig mensen aan. Je kunt per uur, per dagdeel of een hele dag huren.” Het is, zo benadrukt Rien, ook heel goed mogelijk om kano's op een gewenste locatie afgeleverd te krijgen of om na een tocht eventueel opgehaald te worden.

Robuust en stabiel
Kanoverhuur Schipluiden beschikt over robuuste en stabiele kano's die ook prima geschikt zijn voor de nog niet zo ervaren kanoër. “We hebben kano's voor één, twee en drie personen”, legt hij uit. “Je kunt als volwassene dus ook prima samen met je kind in een boot stappen, en indien nodig hebben we ook zwemvesten beschikbaar.” Zeker in coronatijd is kanovaren een leuk èn veilig uitje: “Afstand houden is geen punt, en je bent heerlijk buiten.”

Naast kano's heeft Kanoverhuur Schipluiden ook waterfietsen en SUP-boards.

Meer berichten