<p>Boy Mosterdijk, Polle Eduard, Stefan Flik en Rob Kramer. Zittend: Wim van Velzen (Foto: Martin Reitsma)&nbsp;</p>

Boy Mosterdijk, Polle Eduard, Stefan Flik en Rob Kramer. Zittend: Wim van Velzen (Foto: Martin Reitsma) 

(Foto: )

Delftse muzikanten steunen horeca

DELFT - Sinds alle beperkingen vanwege corona heeft ook de Delftse horeca het zwaar te verduren en dit al sinds vorig jaar met alle beperkingen en uiteindelijk de sluiting van de etablissementen.

Door Martin Reitsma

De impact is groot, enerzijds de financiële schade die de ondernemers leden en nog lijden, het moeten missen van de horecawerkzaamheden en anderzijds ook de impact voor de bevolking die de gezelligheid, de samenhorigheid, de muziek en terrassen node moet missen.

Muzikale ondersteuning
Een aantal Delftse muzikanten en acts heeft onlangs besloten de krachten te bundelen en de horeca muzikaal te ondersteunen zo gauw als het mag. Een van de initiatiefnemers van het plan is drummer en eigenaar-oprichter van Kramer’s Muziekschool in Delft: Rob Kramer. Rob vertelt: “Het is triest om de lege terrassen en donkere cafés te zien. Laat staan het drama dat achter deze gesloten deuren plaatsvond.
Wij muzikanten, die vóór de Corona crisis gretig het podium betraden in onze Delfste horeca krijgen nu de kans om iets terug de doen, als dank, voor de gastvrijheid die wij altijd hebben mogen genieten. Het doel is tweeledig: ten eerste de horeca steunen en ten tweede: via nieuwe optredens kunnen de muzikanten zichzelf weer op de kaart zetten. Maar de belangrijkste factor is natuurlijk het publiek. Wij hopen met meer bands op de terrassen nog meer omzet voor de horeca te kunnen bewerkstelligen, omdat de muzikanten belangeloos spelen. Daarbij hoop ik dat deze actie navolging krijgt over de Delftse stadsgrenzen. Zangeres Susanne de Rooij gaat het project ook in Den Haag opstarten. “

Uit de crisis
Rob oogt gretig en vastberaden en gaat verder en maakt het volgende statement: “Zodra het weer kan staan er ruim 30 Delftse bands en acts te popelen om weer op te treden. Samen trekken we de terrassen en cafés uit de crisis en zorgen we dat de gezelligheid terugkeert in de Delftse binnenstad!” Stichting Pop Promotie Delft steunt het initiatief en maakt het mogelijk voor bezoekers om de artiesten financieel te ondersteunen via een zogenaamd ‘Muziek TIPPIE’. Dit is een zelf te bepalen financiële bijdrage om je waardering uit te spreken voor de optredende artiesten. Dit concept wordt nog nader uitgewerkt. Het is een overgangsfase waarbij in de toekomst weer sprake zal zijn van gangbare gages voor de muzikanten.
Meer info via de Facebook groep ‘Help onze Delftse Horeca’. Meer info over Rob Kramer via www.kramersmuziekschool.nl.

Meer berichten