Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

DELFT - Fijn wonen op loopafstand van de Delftse binnenstad; in de Olofsbuurt staat een knusse bovenwoning op de Schimmelpenninckstraat 17 te koop.

Voor Elly Jansen was het appartement op Schimmelpenninckstraat 17, oorspronkelijk gebouwd in 1928, veertig jaar lang haar thuis. Nu verhuist zij naar het midden van het land; “Maar het was hier echt fijn wonen”, kijkt ze terug. “Wat zo fijn is aan deze plek, is dat het zo lekker centraal ligt, vlakbij de Delftse binnenstad. Lopend sta je binnen tien minuten op de markt, en je bent ook zo bij het station. Het is een prettige buurt, met een gemixt gezelschap aan bewoners.” Er is een pleintje en parkeerruimte vlakbij. Eén kant van de straat komt uit op de Hugo de Grootstraat, aan de andere kant loop je zó de Buitenwatersloot op. Een van de meest schilderachtige grachten van Delft.

Voor- en achterkamer
Het betreft een hoekhuis met een plat dak. Wie vanaf de entree op de begane grond de trap oploopt, betreedt via de overloop een leuke lichte woning met drie kamers: een voor- en achterkamer en één slaapkamer. “De woonkamer was oorspronkelijk en suite”, weet Elly. “Tegenwoordig is het echter één kamer, met aan weerszijde ingebouwde kastruimte.” Dat maakt de kamer multifunctioneel. Je zou die bijvoorbeeld kunnen inrichten als zit- en eetkamer, of je kunt van één van de kamers een slaapkamer maken. Blikvanger in de voorkamer is de originele natuurstenen schouw, die nu niet meer als zodanig in gebruik is, maar wel een authentieke sfeer geeft. “Vroeger had ik een gaskachel. Tegenwoordig is de hele woning voorzien van centrale verwarming met een eigen CV-ketel.” Verder zijn ook alle ramen voorzien van dubbel glas en is het platte dak geïsoleerd. Het energielabel van de woning is G.

Zonnig
Door de grote ramen in de vier openslaande deuren van de woonkamer valt het zonlicht volop naar binnen, wat de woonkamer een lichte en gezellige uitstraling geeft. De openslaande deuren leiden naar een zonnig balkon op het zuidoosten. “Dat is echt heel fijn in de zomer. Je hebt vanaf ‘s ochtends tot laat in de middag zon.” Ook vanuit de keuken leidt een deur naar het balkon. “Tijdens het koken heb ik die heel vaak open.” Vanaf het balkon kijk je op de achterkant van de huizen aan de Buitenwatersloot, met volop groen. Het balkon heeft ook nog een kleine bergruimte. Daarnaast beschik je als bewoner ook nog over een eigen fietsenberging ‘in de poort’. “Dat is echt heel prettig”, aldus Elly, die zelf altijd veel lopend of met de fiets doet. Voor het parkeren van een auto heb je in deze buurt een vergunning nodig. De keuken is in nette staat en compleet ingericht met kastruimte, gasaansluiting en een aansluiting voor een wasmachine. De badkamer beschikt over een douchecabine, wastafel en toilet.

De bovenwoning op Schimmelpenninckstraat 17 is eenvoudig uitgevoerd, maar compleet en goed onderhouden en bij uitstek geschikt voor een single. “Maar voor mij woonde er een stel, en dat ging ook prima”, weet Elly. Schimmelpenninckstraat 17 is per 1 april op de markt gekomen en te koop via Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars. Aanvaarding in overleg.

Een lichte en gezellige bovenwoning vlakbij de binnenstad

Schimmelpenninckstraat 17, Delft
Vraagprijs: €235.000 k.k.
Van Silfhout & Hogetoorn
Wereldmakelaars
Oude Delft 110-A
2611 CE Delft
(015) 2125288

Meer berichten