<p>De Nachttuin bij KPS Delft is op afspraak te bezoeken.. (Foto: PR)&nbsp;</p>

De Nachttuin bij KPS Delft is op afspraak te bezoeken.. (Foto: PR) 

(Foto: Philip Paleewong)

Doe Tuininspiratie op bij KPS Delft

DELFT - Goed, het is dan wel nog niet zo lenteachtig, maar het voorjaar ìs begonnen en dus wordt het tijd om weer eens naar uw tuin om te kijken.

Voor wie straks lekker op het terras wil zitten is dit het moment om eens te kijken of de tuin niet een opknapbeurt kan gebruiken. Is de schutting nog om aan te zien? Liggen de tegels er nog netjes bij? Of kan het gewoon allemaal nét wat mooier?

Showtuin
Wie vervolgens aan het werk wil kan terecht bij KPS Delft, al jarenlang een begrip in de regio als het gaat om tuinbenodigdheden zoals hout, natuursteen, bestrating, keramiek en verlichting, zowel voor de vakman als voor de particulier.
De KPS vestiging aan de Rotterdamseweg is een waar inspiratieoord voor de tuinliefhebber. “Bezoek bijvoorbeeld onze ruime showtuin”, raadt adviseur Philip van KPS aan. “1500 vierkante meter buitenterrein waarin je alle hedendaagse trends in tuininrichting vindt.” Zo zijn volgens Philip momenteel keramieken tuintegels helemaal ‘in’. “Gebakken tegels in allerlei maten en kleuren, waarmee je een heel eigen sfeer kunt creëren, van strak modern tot romantisch mediterraan.” Opvallend is dat vooral de grote maatvoeringen trend zijn: “Dan heb je het over tegels van 80 bij 80, of zelfs nog iets groter.”
Een andere trend voor hen die wèl van hun tuin willen genieten, zonder er veel onderhoud aan te hebben is kunstgras. Vergeet het plastic ‘nepgras’ van vroeger: “De stand van de techniek is inmiddels zo ver dat bepaalde soorten kunstgras bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn”, weet Philip. “Dat geldt bijvoorbeeld voor het merk Royal Grass. We adviseren u graag!”

Nachttuin
Deze en andere trends zijn dus te vinden in de grote buitenshowtuin die ook in coronatijd vrij te bezoeken is. Dat geldt op dit moment helaas nog niet voor de ‘nachttuin’. Die is namelijk binnen en om daar rond te kijken is het nu nog nodig een afspraak te maken. De nachttuin is precies wat de naam zegt: hier vindt u alle hedendaagse trends en technieken op het gebied van buitenverlichting. Tover uw tuin op een zwoele schemeravond in de zomer om tot een feeëriek paradijs! “Ook de buitenverlichting is enorm geavanceerd geworden”, aldus Philip. “Was vroeger de bewegingsmelder het toppunt van techniek, tegenwoordig kun je verlichtingssystemen vaak al helemaal met een app op je telefoon sturen en regelen. Wij verkopen het merk In-Lite. Allemaal ledverlichting, dus energiezuinig, robuust en met tal van mogelijkheden.”
Kom dus vooral eens kijken in de showtuin, of maak een afspraak voor een kijkje in de nachttuin, en laat u inspireren. Nu is het er de tijd voor!

Meer berichten