<p>Cees van Mourik, Apotheker bij de Voorhof apotheek (Foto: Finn Rekveldt)</p>

Cees van Mourik, Apotheker bij de Voorhof apotheek (Foto: Finn Rekveldt)

(Foto: Finn Rekveldt)

Voorhof apotheek innoveert met afhaalpunt

DELFT- De Voorhof Apotheek is al jaren een toegankelijke plek voor medicatie. Door middel van goede samenwerkingsverbanden met andere Delftse Apotheken, en de uitdagingen die de corona crisis met zich meebrengt, neemt de apotheek nu het voortouw op het gebied van innovatie in de levering van medicijnen.

"Ons uitgangspunt is altijd geweest om goede service te verlenen. Mensen willen hun medicijnen op het goede moment binnen krijgen en zekerheid hebben dat het op tijd aankomt." Aldus Cees van Mourik, apotheker van de Voorhof Apotheek. "Alle apotheken die aangesloten zijn bij het samenwerkingsverband Delftse apotheken, bezorgen de hele dag, en we merkten dat mensen daar een aanvulling op willen hebben."
Hierom is de apotheek begonnen met een afhaalkluis aan de gevel. Je kunt dan (online) je vertrouwde medicijnen bestellen bij elke apotheek in Delft en omgeving, vervolgens kun je aangeven dat je het uit de afhaalautomaat wil en dan kun je het binnen 72 uur daar ophalen. "Medicatie is een privézaak voor mensen, zelf kunnen ophalen is handig, want dit kan nu 24 per uur dag, 7 dagen per week." Andere apotheken zijn ook al met afhaalautomaten bezig, bij de Jumbo in Buitenhofzijn er nu ook afhaalkluisjes. Aanmelden kan bij je eigen apotheek.

Meer berichten