<p>Pascal Berends: &quot;Een goede coach helpt je verder.&quot; (Foto: Stefan Segers)</p>

Pascal Berends: "Een goede coach helpt je verder." (Foto: Stefan Segers)

(Foto: Stefan Stefan Segers)

“Een financieel fit leven vraagt om goede coaching”

DELFT - Fit zijn is in deze rare tijd belangrijker dan ooit. Vandaar dat de ‘Ommetje-app’ zo populair is tegenwoordig. Maar ben je ook financieel fit? Pascal Berends van FinMyLife coacht je graag!

Wat betekent dat, financieel fit zijn? “Een financieel fit leven zorgt voor rust, overzicht en maakt het leven makkelijker”, denkt Pascal Berends van FinMyLife. Anders gezegd, geldzorgen maken het leven moeilijker en lichamelijk en geestelijk ongezonder; slapeloze nachten, niet goed meer kunnen nadenken over andere zaken... Het heeft een slechte invloed op ons gestel. Financieel fit klinkt als een luxe, maar is eigenlijk noodzaak. Gelukkig hoeft het niet lastig te zijn om financieel fit te worden: “Het begin namelijk allemaal bij inzicht.”

Inzichtelijk maken
Net zoals je lichamelijke en geestelijke gezondheid begint ook een financieel fit leven bij inzicht in de situatie. Weten wat er binnen komt en wat er uitgegeven wordt, zodat er duidelijkheid is over wat je feitelijke besteedbare inkomen is. En dus ook wat je financiële armslag is en welke reserves je hebt. Zo kun je zien wat de mogelijkheden zijn; sparen? Beleggen? Hypotheek aflossen? Als dat eenmaal duidelijk is, is de volgende stap een goed plan van aanpak. Financiële planning staat of valt met de wensen en behoeften van de klant, gecombineerd met de mogelijkheden. Zo wil de één wellicht eerder stoppen met werken en een ander juist doorwerken maar daarbij wel vaker op vakantie. Goede financiële planning is noodzakelijk om zonder zorgen te leven. Met het plan in de hand kun je tot actie overgaan!

De financiële coach
Soms is het moeilijk om zelf tot deze inzichten te komen, en is er een professional nodig om anderen te wijzen op bepaalde veranderingen of mogelijkheden. Op het sportveld heb je een sportcoach nodig, dus waarom dan op het financiële vlak niet een financiële coach? Iemand die met jou een financiële planning opmaakt, doorrekent wat de mogelijkheden zijn en die oog houdt op de vorderingen door de tijd heen, terwijl hij ook oog houd op het einddoel? Zo iemand is Pascal Berends van FinMyLife. “Ik vind sport in mijn leven belangrijk. Mijn coach helpt mij daarin om betere resultaten te bereiken. Zo kom ik verder dan als ik dat alleen zou doen. Dat wil ik graag voor mijn klanten betekenen: Met beleid, kennis en aandacht hen verder helpen in hun financiële situatie. Met een financieel fit leven als resultaat.” Benieuwd geworden wat FinMyLife voor jou kan betekenen? Of al geïnteresseerd in de mogelijkheden van een financieel fit leven? Neem vrijblijvend contact op: 015-3106992 of kijk op finmylife.nl.

Meer berichten