Afbeelding

NK tegelwippen van start!

Algemeen

Vanaf 30 maart tot 30 september vind het Nederlands Kampioenschap tegelwippen plaats. In heel Nederland strijden gemeenten voor de gouden tegel. De bedoeling is dat mensen tegels in hun geveltuin vervangen door groen.

Het idee is dat we door overal in Nederland tegels te wippen de omgeving een stukje groener maken. Lodewijk Hoekstra (Bekende Tuinman) en Minister van infrastructuur en waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen gaven gister het startschot voor het NK tegelwippen in deze video.

Delft
Delft doet op lokaal niveau ook mee, op initiatief van Klimaatmaat zijn er specifieke acties in onder andere de wijk vrijenban, waar wethouder Stephan Brandligt op 3 april het startschot zal geven. Indien je in deze wijk woont, kun je meedoen met de actie van 3 april. Je kunt ook een eigen actie in jouw wijk organiseren, daarvoor kun je bijvoorbeeld je buren overtuigen om ook mee te doen. Het belangrijkste is om je gewipte tegel aan te melden op nk-tegelwippen.nl, zodat Delft een goeie score neer kan zetten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met klimaatmaat.