Een modern huis met de authentieke elementen van vroeger
Foto:

Een modern huis met de authentieke elementen van vroeger

DELFT - De levendige Botaniestraat ligt in de buurt van de Oostpoort, vlakbij de Schie. Je loopt makkelijk de binnenstad in, maar met de auto ben je ook zó op de snelweg. Het jaren ‘30 hoekhuis op nummer 8 staat nu te koop.

“Toen ik in 2002 in Delft ging studeren had ik het geluk dat mijn ouders dit huis konden kopen voor mij en mijn broer”, vertelt Laurens van Campen. “We hebben er lange tijd met z’n 5en gewoond (ook nog 3 vrienden). Na mijn studententijd heb ik het huis overgenomen van mijn ouders en de laatste jaren woonde ik hier samen met mijn vrouw Ingeborg.” Afgelopen augustus kreeg het paar een mooie dochter: Tirza. “In de loop der jaren hebben we heel veel aan het huis opgeknapt en verbeterd. Nu is het van binnen een heel modern huis, maar de authentieke elementen van de oorspronkelijke bouw zijn behouden gebleven.”

Mooi uitzicht
Botaniestraat 8 is een bovenwoning van twee verdiepingen uit de jaren ‘30. “De woonkamer is op de eerste verdieping. Als ik in de erker mijn dochter de fles aan het geven was, had ik van daaruit mooi uitzicht op de straat en aan het eind daarvan de Schie.” De woonkamer is en suite; de voor- en achterkamer worden gescheiden door de originele glazen deuren. Ook zijn op diverse plekken in de gevel de oorspronkelijke glas-in-loodramen nog aanwezig. “Het huis is van zichzelf vrij licht. Dat komt ook omdat het een hoekhuis is. De zijgevel heeft een ook paar kleine ramen.” Vrijwel alle ramen zijn voorzien van dubbel glas. “Het huis heeft energielabel D. In 2019 hebben we ook nog het platte dak vervangen en geïsoleerd, en dat scheelt echt.” Op de eerste verdieping bevindt zich verder nog een aparte keuken. Modern ingericht en helemaal vernieuwd in 2017.

Vrouwendroom
De tweede verdieping biedt ruimte aan twee grote slaapkamers, ieder met een eigen inloopkast. De droom van iedere vrouw natuurlijk. Ook de originele natuurstenen schouwen zijn hier nog aanwezig, al hebben die nu geen functie meer: “Het hele huis heeft centrale verwarming en de ketel is in 2018 nog vervangen.” Verder is er op deze verdieping nog een kleinere slaapkamer van ongeveer 9 vierkante meter. De badkamer bevindt zich aan de achterkant van de woning en biedt, net als de naastgelegen slaapkamer, een prachtig uitzicht op de achter het huis gelegen Botanische Tuin. “De badkamer ligt op het zuiden en is dus vaak lekker warm. Afgelopen zomer is er nog een hele nieuwe vloer ingelegd.” Een eigen tuin heeft de woning niet, maar met maar liefst drie balkons heb je als bewoner toch behoorlijk wat buitenruimte. “Zowel de woonkamer als de twee grote slaapkamers hebben een eigen balkon. Die aan de zuidkant heeft een afdakje, waardoor je ook met iets minder mooi weer nog lekker buiten kunt zitten.”
In de loop der jaren hebben Laurens en Ingeborg behoorlijk geïnvesteerd in het huis. “We wonen er super fijn, een zonnig huis op een mooie plek in de stad, met vrij uitzicht over de Botanische Tuin. Máár, met een klein meisje is het net niet handig. De kinderwagen blokkeert eigenlijk altijd de voordeur, en als ze straks kan lopen missen we een tuin. Daarom zijn we heel blij dat we een mooi nieuw huis gevonden hebben, aan het water, met een tuin en mooi uitzicht!”

Botaniestraat 8, Delft
Vraagprijs: 390.000 k.k.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 2135139
www.bjornd.nl

Esdor van Elten
Meer berichten