<p>Ivy met de derde editie van de beweeggids</p>

Ivy met de derde editie van de beweeggids

(Foto: )

Sporten in Delft is voor iedereen mogelijk!

DELFT – Sporten en bewegen voor mensen met een beperking wordt steeds laagdrempeliger. Ook in Delft zien we dat het aanbod veelzijdiger wordt. In de recent ontwikkelde Beweeggids (On)beperkt sporten van Delft voor Elkaar wordt overzichtelijk beschreven welke aangepaste sporten er aangeboden worden. De derde editie van de beweeggids wordt maandag gelanceerd.

Veel sportverenigingen in Delft maken een mooie ontwikkeling door met het aanbieden van aangepast sporten en het keuzeaanbod voor mensen met een beperking wordt steeds uitgebreider. Dit is ook terug te zien in de beweeggids (On)beperkt sporten van Delft voor Elkaar. In deze gids staan initiatieven van 29 verschillende sportaanbieders en 21 verschillende sporten. Deze aanbieders in Delft gaan uit van de mogelijkheden van mensen. Beperking of geen beperking, iedereen kan een onderdeel zijn van een vereniging of club.

Sociale integratie
Sporten en bewegen draagt bij aan de algehele conditie, meer weerstand en een betere motoriek. Daarnaast speelt het een grote en belangrijke rol op het gebied van sociale integratie. Door samen te bewegen wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, zelfstandigheid, ontspanning, samenwerken en (nieuwe) vriendschappen.

Beweeggids
De beweeggids (On)beperkt sporten van Delft voor Elkaar is te vinden op www.delftvoorelkaar.nl. Wil je meer weten? Neem dan contact op met beweegcoach Ivy Kahlmann (06-10661071) of verenigingsondersteuner Dirk Wils (06-53609958). Wil je als sportaanbieder aangepast sporten opzetten? Ook dan kun je contact opnemen met de beweegcoach en verenigingsondersteuner, zij helpen je graag verder.

Meer berichten