Bij Full Speed staat de combinatie van prestatie en plezier centraal (Foto: Daniël Hoogendoorn)
Bij Full Speed staat de combinatie van prestatie en plezier centraal (Foto: Daniël Hoogendoorn)

‘Full Speed is de club waar iedereen nog je naam kent’

Algemeen

DELFT - Ondanks corona heeft D.S.V. Full Speed nog steeds de wind in de zeilen. Vooral bij de jongste jeugd blijft het ledenaantal flink groeien. Een goed teken, want het is belangrijk om op jonge leeftijd al te beginnen met sporten.

Door Cheyenne Toetenel

“Full Speed is een familievereniging die sport biedt voor het hele gezin, waarbij de combinatie van prestatie en plezier centraal staat”, vertelt jeugdvoorzitter Jeroen van der Wouwer. “We hebben prachtige tennisvelden en beachvolleybalvelden, bieden seniorenvoetbal, maar het jeugdvoetbal is toch wel onze hoofdmoot. Aan de ene kant moet het voor de jeugd een sportieve uitdaging zijn om te voetballen op een aantrekkelijk niveau met aansluitend doorstroming naar de selectie van de senioren. Aan de andere kant is de vereniging een prettige omgeving waar leden, ouders en anderen graag komen. De bevordering van sociale aspecten zoals teamgeest, sportiviteit, samenspel, normen en waarden in de omgang, staat daarbij hoog in het vaandel.”

Iedereen telt
Bij Full Speed verdient iedereen gelijke aandacht, of je nu in het eerste team speelt of in het vijfde. “Wij behandelen iedereen op dezelfde manier, ongeacht niveau en leeftijd, want ieder lid is even belangrijk voor de club. Per groep hebben wij voldoende trainers, zoveel mogelijk gediplomeerd, om mooie trainingen te kunnen aanbieden aan al onze leden. Een deel van onze trainers wordt momenteel ook pedagogisch opgeleid via Delft voor Elkaar, om een extra stukje ondersteuning te kunnen bieden naast het voetballen zelf.”

Ukkenvoetbal
Jeugdtrainingen worden bij Full Speed gegeven van maandag tot en met donderdag, zowel voor jongens als meiden. Daarnaast biedt de vereniging op de zaterdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur het unieke ‘ukkenvoetbal’ voor kinderen van 4 tot 6 jaar. “Deze trainingen zijn gratis, wat het laagdrempelig maakt om eens kennis te maken met voetbal en onze vereniging. Het doel van de training is plezier en samenspel. We bieden een mix van spelletjes waarin het leren beheersen van een bal centraal staat. Tevens zijn de trainingen zo opgezet dat kinderen ze goed kunnen begrijpen. We werken toe naar het jaarlijkse Ukkentoernooi, wat altijd een groot succes is.” In coronatijd is er voor de jeugd nog van alles te doen binnen Full Speed. “Hoewel de competitie stilligt, bieden wij kinderen nog altijd gevarieerde trainingen en activiteiten. Het is belangrijk dat we kinderen aan het sporten houden, zeker nu ze veel meer thuis zitten dan gewoonlijk. Het is heerlijk om te zien dat ook in deze tijd de kinderen van de velden afkomen met rode koontjes.”

Kracht van de club
Full Speed is een club met veel betrokken leden, vrijwilligers en sponsoren die de vereniging ook nu goed draaiende weten te houden. “Hoewel we leven in een moeilijke tijd, verlaten onze mensen ons niet”, aldus Van der Wouwer. “Juist nu de competitie stilligt gebeurt er van alles binnen de club. Full Speed is een beetje van iedereen en daarom dragen vele betrokkenen graag een steentje bij. Door sponsorbijdragen kunnen we extra financiële impulsen geven aan diverse verbeteringen en vernieuwingen die onze club nodig heeft. Zo hebben we inmiddels nieuwe kunstgrasvelden, ledverlichting op alle voetbalvelden, gerenoveerde kleedkamers en een prachtige nieuwe kantine waar we onze leden mee zullen verrassen zodra zij hier weer naar binnen mogen. Onze vrijwilligers zijn daar de afgelopen tijd druk mee bezig geweest en het resultaat mag er zijn.” Dat zoveel vrijwilligers zich al jaren actief inzetten voor de vereniging, heeft volgens Van der Wouwer alles te maken met de kleinschaligheid. “De kracht van onze club is is dat iedereen elkaar kent. Iedereen die hier het hek binnenstapt heeft een voornaam en iedereen die betrokken is bij Full Speed kent die naam ook. Daarmee onderscheiden wij ons van veel andere verenigingen.”

Buurtfunctie
Niet alleen voor de eigen leden zet Full Speed zich in, ook voor de rest van de buurt is de vereniging van betekenis. “Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te verenigen. “Wanneer er geen clubactiviteiten plaatsvinden stellen we ons complex open voor de buurt. Ook lopen er diverse samenwerkingsverbanden met zorginstellingen, huiswerkinstituten, BSO, scholen en andere partners.”

Wil jij ook eens vrijblijvend kennismaken met Full Speed? Meld je aan via www.fullspeed.nl/ikwilvoetballen of ikwilvoetballen@fullspeed.nl. Door de groei van de jeugd zoekt de club momenteel ook ervaren jeugdtrainers en scheidsrechters. Aanmelden kan via TC-jeugd@fullspeed.nl.