Camerata Delft ‘Met tranen langs haar wangen’
<p>Wendy Roobol (Foto: Jip Warmerdam)</p>

Wendy Roobol (Foto: Jip Warmerdam)

(Foto: )

Camerata Delft ‘Met tranen langs haar wangen’

DELFT - Het had hèt alternatief moeten zijn voor de vele te missen Matthäus- en Johannes-Passies in de weken voor Pasen: het programma ‘Met tranen langs haar wangen’ van ensemble Camerata Delft en sopraan Wendy Roobol.

Een concerttournee langs negen steden met onder meer het zelden uitgevoerde Stabat Mater van de Italiaanse componist Luigi Boccherini (1743-1805) voor sopraan en strijkkwintet, aangevuld met aangrijpende teksten geschreven en gesproken door acteur Marc Krone. Daartoe gedwongen door de actualiteit - de concertzalen in maart nog steeds gesloten voor publiek - moest de geplande tournee worden afgelast. Wel wordt er een videoconcert verzorgd. ‘Met tranen langs haar wangen’ verklankt het verdriet van de moeder, staande naast het kruis waaraan haar zoon gehangen is.

Live
Het videoconcert is live mee te beleven op dinsdag 30 maart 2021 vanaf 20.30 uur. Tickets verkrijgbaar via de website van de Aegtenkapel: www.staeg.nl/agenda. Een week eerder, op dinsdag 23 maart, wordt het concert uitgezonden op radio 4 in het programma Avondconcert van de ntr. Kijk op www.cameratadelft.nl voor meer informatie.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten