Foto: de Wittenburg, Paco van Leeuwen
Foto: de Wittenburg, Paco van Leeuwen Foto: Paco van Leeuwen

‘Classy Spring Drive Thru’

Algemeen

Deze coronacrisis, met al zijn beperkingen, heeft ook bij ondernemers in onze regio tot nog meer spitsvondigheid en inventiviteit gezorgd. Zo ook bij Ralf Meppelder, directeur van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Met hem deed ik afgelopen donderdag een interview op dit prachtige kasteel waarbij hij enthousiast vertelde over zijn komende buitenevenement de ‘Classy Spring Drive Thru’ op 2 en 3 april a.s.

Door Martin Reitsma

Onder leiding van Meppelder heeft deze prachtige en historische locatie de afgelopen jaren op volle kracht verder kunnen werken aan een bestendige toekomst en worden de ondernemersuitdagingen in coronatijd met verve opgepakt, zodat er toch nog - coronaproof - evenementen plaats kunnen vinden op dit prachtige landgoed.

Meppelder vertelt: “Na het grote succes van de drive thru in december 2020 en op 12 en 13 februari jl.., toen er een succesvolle Winter Wonderland drive thru georganiseerd werd, kan men op vrijdag 2 en zaterdag 3 april opnieuw genieten van een heerlijke tocht in je eigen auto over ons landgoed. Je kunt je daarbij laten verrassen door muziek, entertainment en culinaire lente amuses. Proef hierbij de smaak van onder andere verse oesters, Asperge Flamande en lamrack van onze Ofyer. Dit alles onder het genot van diverse alcoholvrije cocktails en bubbels.” Zelf raak ik enthousiast door zijn aanstekelijke verhaal en ben blij dat ondernemers zoals Ralf daadkracht tonen om hun gasten in deze tijd toch van dienst te kunnen zijn.

Ralf gaat verder en vertelt: “Aan het einde van de route plaatsen wij de dinerbox met het hoofdgerecht en dessert in de auto van de gasten. Zo kunnen zij thuis heerlijk genieten van een culinaire avond.” De All in prijs is 50 euro per persoon, waarbij u een tijdslot kunt reserveren tussen 17.00 en 20.00 uur. De hoofdgerecht opties zijn vlees of vegetarisch.
Met genoegen kijk ik zelf terug op de opening van het restaurant Sophie, het boekenevenement met Paul van Vliet, de optredens met Trijntje Oosterhuis en zangeres Jennifer Ewbank, de societylunch van Tony Tetro. Wij genoten er van de hoffelijke service, een klassieke keuken en de stijlvolle ambiance op het kasteel. Eigenaar de heer L.S. Hu en directeur Ralf Meppelder hebben met hun team dan ook een concept ontwikkeld dat steeds aanslaat bij het publiek.

U kunt reserveren door een mail te sturen naar communicatie@wittenburg.nl of door te bellen naar 070 5151500. Kasteel de Wittenburg. www.wittenburg.nl