Hof van Delft Makelaardij geeft goede adviezen om het maximale uit
de verkoop van je woning te halen.
Hof van Delft Makelaardij geeft goede adviezen om het maximale uit de verkoop van je woning te halen.

Je wilt je huis gaan verkopen, dit komt er allemaal bij kijken…

Algemeen

DELFT - Het verkopen van een huis is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Er komt heel wat bij kijken en er zijn flink wat zaken waar je aan moet denken. Welke verkoopstrategie is geschikt? Hoe maak je je huis verkoopklaar? Hoe onderhandel je over de prijs? Aram Boonstoppel van Hof van Delft Makelaardij aan de Wateringsevest 26B geeft je zes stappen waarmee je goed voorbereid bent. “En waarmee wij samen het maximale uit de verkoop van je woning halen.”

- Vanzelfsprekend wil je jouw woning voor de best mogelijke prijs verkopen. Hoeveel kan je vragen zonder dat de belangstelling afneemt of je jezelf tekort doet? De vraagprijs is niet hetzelfde als de woningwaarde. In de vraagprijs is rekening gehouden met onderhandelingsruimte. Ook de populariteit en jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, zoals de geplande datum van overdracht, spelen mee.
De makelaars van Hof van Delft Makelaardij adviseren je bij de vaststelling van de juiste vraagprijs. De makelaar inspecteert de woning, dit dient als basis voor het vaststellen van de vraagprijs. “Aanvullend vergelijken wij de marktprijzen van vergelijkbare woningen en geven wij advies over bijkomende zaken, zoals het verplichte energielabel.”
- Er zijn verschillende manieren om je huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. “Je kunt kiezen voor de standaard woningpresentatie op funda, maar wij hechten er veel waarde aan om dit uit te breiden met een fraaie fotoreportage, goede plattegronden en een pakkende videotrailer van je woning. Daarnaast zetten wij onze social media kanalen in om een zo groot mogelijk bereik te creëren in een korte tijd.”
- Potentiële kopers zijn geneigd om minpunten beter te onthouden dan pluspunten. Laat je woning er op z’n best uitzien door goed op te ruimen, schoon te maken en kleine defecten te repareren. Laat je huis ruimer ogen door spullen tijdelijk weg te doen en berg persoonlijke spulletjes op. Zo zien kijkers zichzelf er al wonen, volgens Aram Boonstoppel.
- “Wij coördineren alle bezichtigingen, van het inplannen, de één-op-één rondleiding met de kijkers, tot de terugkoppeling via ons online klantendossier. Het is niet nodig om bij de bezichtigingen aanwezig te zijn. Liever niet zelfs. Zo hebben kijkers minder het idee dat ze op visite zijn. Daarbij zijn kopers eerlijker en kritischer naar ons als makelaar. Wij kunnen direct ingaan op feedback en mogelijkheden aandragen waar potentiële kopers nog niet aan hebben gedacht.”
- Er zijn verschillende methodes om het biedingsproces te organiseren: één-op-één onderhandeling, wanneer er meerdere belangstellenden zijn die de vraagprijs bieden of benaderen, is het soms moeilijk te bepalen wie de beste koper is. “In overleg met ons kun je voor een inschrijvingsprocedure kiezen. Alle bieders krijgen dan een gelijke kans om hun beste bod uit te brengen.”
- Wanneer de koper is gevonden en er overeenstemming is over de prijs, opleverdatum en ontbindende voorwaarden? “Dan worden de afspraken door ons vastgelegd in een koopovereenkomst. Hebben beide partijen deze ondertekend? Gefeliciteerd! De verkoopovereenkomst gaat aansluitend naar de notaris, er van uitgaande dat de koper niet terugkrabbelt binnen de drie dagen bedenktijd.” Haal het maximale uit de verkoop van je woning. “Bij alle stappen kunnen wij van Hof van Delft Makelaardij je helpen. Wij zullen de verkoop altijd in een nauwe samenwerking doen. Wij weten precies hoeveel je huis waard is en wat mogelijke slimme verbeteringen zijn, wij kunnen een realistische verkoopstrategie uitstippelen die zorgt voor een maximaal resultaat. Wij hebben daarbij een netwerk van meer dan 3.500 NVM-makelaars en toegang tot een grote groep kopers.” www.hofvandelft.nl.