Afbeelding

“Het is haast jammer dat we er zelf niet gaan wonen”

Algemeen

Delft - De Gerard van Loonstraat is een gezellig straatje met aardige mensen en leuke woningen. Het huis op nummer 13 komt binnenkort in de verkoop. Het pand is het afgelopen jaar grondig verbouwd. “Eigenlijk een nieuw huis in een oud huis.”

“Mijn man Danny en ik kochten het huis in 2018 als bouwproject”, vertelt eigenaresse Luciënne van Os. Hij heeft een montagebedrijf en is super handig. Met mijn eigen bedrijf, 20nu (www.20nu.nl) doe ik onder andere ook woningstyling en met dit project wilde ik graag laten zien wat er allemaal mogelijk is bij het opknappen van een huis.”
Dat was een serieuze uitdaging. “Het huis, met hoge plafonds, dateert uit het begin van de 20e eeuw en was in een heel oude staat”, herinnert Luciënne zich. “We hebben echt enorm veel puin weg moeten werken.” Nadat er een ontwerp was gemaakt, een constructeur de berekeningen had gemaakt en de gemeente de benodigde vergunningen had verstrekt kon het werk beginnen. Zo is er een compleet nieuwe verdieping op het pand gezet, waardoor het huis nu beschikt over drie grote slaapkamers van elk tien vierkante meter. Aan de achterzijde werd de gevel uitgebreid met een ruime en lichte serre en een toilet, met daarbovenop een dakterras. De achtergevel werd ook voorzien van nieuwe aluminium kozijnen met een mooie uitstraling èn onderhoudsarm. “In de voorgevel hebben we het raam, dat ooit vanwege de belastingen was dichtgemetseld, weer opengebroken en van een nieuw raam met houten kozijnen voorzien.” Samen met de nieuwe lichtkoepels krijgt het huis zo veel lichtinval, wat een fijne, open sfeer geeft. “Alle ruiten zijn HR++ glas. Boven de voordeur en het voorraam bij de keuken zijn nieuwe glas-in-loodramen aangebracht, eveneens vervat in dubbel glas. De energiestatus is dus gunstig voor een huis van deze leeftijd.” Loodgietersbedrijf van Niel uit Delfgauw bracht buiten nieuwe zinken goten aan: “Als je iets moois met zink wilt moet je bij hen zijn.”

Alles nieuw
Binnen werd het huis voorzien van nieuwe vloeren (ook constructief). Op de eerste en tweede verdieping van eikenhout en op de begane grond voorzien van vloerverwarming. Ook kwamen er nieuwe trappen , allemaal met een luxe afwerking. Op de tweede verdieping werd een nieuwe badkamer met inloopdouche gerealiseerd, mèt extra bergruimte en een afwerking van gebakken keramieken platen. Heel mooi en gemakkelijk schoon te maken.” Op de bovenste verdieping is extra bergruimte gecreëerd. Naast een hele nieuwe keuken heeft het huis ook een aparte bijkeuken voor een wasmachine en een droger. Zowel de woonkamer als de badkamer hebben witte stalen designdeuren gekregen; “Gewoon omdat dat mooi is.”, lacht Luciënne. Uiteraard is er ook moderne verwarming aangelegd en is het complete elektrische systeem vernieuwd. Het hele huis is geschilderd: “Als het je smaak is kun je er zó in.” Zo bouwden Danny en Luciënne ‘een nieuw huis binnen het oude huis’. “Eigenlijk is alleen de buitengevel blijven staan.” Het resultaat is een ruim, licht en vriendelijk huis “Met een onwijs aangename sfeer.” Gelegen in een rustige straat zonder doorgaand verkeer, met vriendelijke mensen. “Wij hebben via Aram van Hof van Delft Makelaardij inmiddels een ander huis gekocht”, vertelt Luciënne. Rondkijkend: “Maar ik heb er haast spijt van dat we hier niet zelf gaan wonen!”

“Het is haast jammer dat we er zelf niet gaan wonen”

Gerard van Loonstraat 13, Delft
Foto’s : bydiana fotografie
Hof van Delft Makelaardij
Wateringsevest 26 B
2611 AW Delft
(015) 212 6426
www.hofvandelft.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding