Annemarieke Schmidt op de nieuwe, speciale cardiotrainer. (Foto: EvE)
Annemarieke Schmidt op de nieuwe, speciale cardiotrainer. (Foto: EvE)

Statera Fysio: fysiotherapie volgens de nieuwste inzichten

Algemeen

Nootdorp - Statera Fysio, met vestigingen in Nootdorp, Delft en Wateringse Veld, biedt een breed pakket fysiotherapeutische behandelingen en deskundige begeleiding volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Vijf jaar geleden begon Annemarieke Schmidt met haar praktijk voor fysiotherapie Statera Fysio. Toen nog op de Markt in Nootdorp. In november vorig jaar verhuisde zij naar de Reflectiestraat op het nieuwe industrieterrein: “Goed bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. Het metrostation is niet ver.”

Orthopedie en neurologie
Na de start in Nootdorp kwamen er ook vestigingen in Delft (Beethovenlaan, bij Anytme Fitness) en in Wateringseveld (bij VV Wateringseveld). Het team is in de loop der jaren uitgebreid met Dennis (compagnon), Bart, Max, Gavin en Bonnie. Annemarieke zelf is naast fysiotherapeut ook osteopaat. U kunt bij haar en haar team terecht voor een scala aan (sport) fysiotherapeutische behandelingen voor herstel van (sport)blessures, revalidatie, pijnklachten en dergelijke. De focus ligt vooral op orthopedische en neurologische klachten.
Een bijzondere therapie bij Statero is Schockwave therapie. “Shockwave is een goede toevoeging aan het behandelplan voor mensen met spier- en gewrichtsproblemen en bijvoorbeeld verkalkingen”, vertelt Annemarieke. “We gebruiken het vaak bij patiënten met klachten aan bijvoorbeeld schouder, knie, elleboog of mensen met hielspoor.” Het apparaat maakt gebruik van elektrische prikkels die diep doordringen en het lichaam aanzetten tot genezing.
Een andere vooruitstrevende behandeling is Winback Tecar therapie. Dat is een plaatselijke dieptebehandeling met behulp van warmte. “Heel geschikt voor het behandelen van klachten aan pezen en spieren”, vindt Annemarieke.

Cardiotraining
Stratera Fysio investeert steeds in kennis en materiaal, zodat de therapeuten altijd werken volgens de nieuwste inzichten en met de modernste apparatuur. De nieuw cardiotrainer voor neurologische patiënten is daar een voorbeeld van: “Mensen die bijvoorbeeld een hersenbloeding hebben gehad, hebben baat bij conditietraining”, legt Annemarieke uit. “Maar juist omdat hun doorbloeding vaak niet goed is, is reguliere cardiotraining  lastig. Dit nieuwe apparaat, een soort zittende crossfiets, compenseert de beperkingen van de patiënt en zorgt ervoor dat ze tóch kunnen trainen.” De therapie is ook geschikt voor patiënten met andere (neurologische) aandoeningen zoals een dwarslaesie.

Zekerheid
Om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vak worden de therapeuten van Statera Fysio geregeld bijgeschoold. De praktijk is ook CKR en BIG geregistreerd en lid van verschillende organisaties voor de beroepsgroep, zoals het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg.” Stratera Fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars.
Meer weten over deze en andere behandelingen? Kijk op www.staterafysio.nl. Hier maakt u ook eenvoudig online een afspraak.