Groenewegen heeft al 40 jaar ervaring met netwerktechnologie. (Foto: PR)
Groenewegen heeft al 40 jaar ervaring met netwerktechnologie. (Foto: PR) Foto:

Groenewegen optimaliseert uw elektriciteits- en thuisnetwerk

Algemeen

DELFT - Thuiswerken, thuisonderwijs, of lekker Netflixen, het wordt lastig of zelfs ronduit vervelend als de wifi hapert. Laat je thuisnetwerk door Groenewegen optimaliseren!

“Màààm, de wifi doet weer raar!” Heel wat ouders zullen die kreet van één van de bovenverdiepingen van het huis te horen hebben gekregen in deze coronatijd. Nu er vanwege corona een groter beroep wordt gedaan op de internetverbinding, blijkt dat je niet vanaf iedere plek in huis even goede verbinding hebt. “Dat komt omdat veel modems standaard een te zwak wifisignaal afgeven en ze op een slechte positie in de woning staan”, legt Cor Groenewegen jr. uit. “Het signaal komt moeilijk door beton, metaal of staal heen en daarom zie je dat op de bovenverdieping het signaal vaak veel minder sterk is. Daardoor verlies je niet alleen bandbreedte en snelheid, maar ook stabiliteit. Dat is zelfs het geval als je een snel abonnement hebt. Want de bottleneck zit dan niet in het netwerk of de aansluiting van de provider, maar in je eigen thuisnetwerk.” Dat wil je natuurlijk niet hebben, zeker niet nu er vanwege corona meer thuis gewerkt wordt. Laat Groenewegen Delft daarom je thuisnetwerk optimaliseren. “Onze monteurs komen graag langs om de situatie te beoordelen”, legt Cor uit. “We doen een meting. Afhankelijk van de situatie ontwikkelen we vervolgens een oplossing. Vaak helpt het bijvoorbeeld om een tweede, bij voorkeur bekabelde accespoint op de eerste of tweede verdieping in te richten. We hebben al 40 jaar ervaring met netwerktechnologie en maken gebruik van de nieuwste producten voor zowel koper-, glasvezel- als draadloze verbindingen. Zo heeft u snel weer stabiel en betrouwbaar internet! 

Groepenkasten
Over betrouwbaarheid gesproken; Wanneer heeft ú voor het laatst uw aardlekschakelaar getest? Mocht u toch Groenewegen uitnodigen, laat hen dan ook meteen eens uw groepenkast controleren. Problemen met de groepenkast komen veel voor en dat is logisch. Het is het hart van de elektrische installatie in je huis. Maar na een jaar of dertig is die echt aan vervanging toe. Niet alleen door slijtage, maar vooral ook omdat componenten als de bekende ronde schakelaars zijn simpelweg niet meer verkrijgbaar maar zijn ook een zwakke schakel in de groepenkast en kunnen hierdoor ook brand veroorzaken. “Bij uitval van zo’n schakelaar is zo’n kast niet meer reparabel en al helemaal niet bij brand. Je kunt dat maar beter voor zijn. Vervang je groepenkast dus op tijd om de gebruikers van de elektrische installatie zo veel mogelijk veiligheid te bieden”, waarschuwt Groenewegen. “Je wilt gewoon geen storing hebben en zeker geen brand! ” Meer weten: kijk op www.groenewegendelft.nl/kijkopdewijk of bel 015-2612150.