Pascal Spierlings, Debbie en Eric Ketel (Foto: Koos Bommelé)
Pascal Spierlings, Debbie en Eric Ketel (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

BELIEVE Food & Wines by Les Copains: van restaurant naar delicatessenzaak

Algemeen

DELFT - Na 18 jaar zijn de deuren van visrestaurant Les Copains in de Breestraat definitief gesloten. Maar niet getreurd, want eigenaren Eric en Debbie Ketel gaan verder als delicatessenzaak met lunchroom onder de naam ‘BELIEVE - Food & Wines by Les Copains’.

Het idee om te stoppen met het drukke horecabestaan had het echtpaar al eerder. De verplichte sluiting door Corona gaf de doorslag. “Ons plan was om een nieuw hoofdstuk te beginnen met een dagzaak waar heerlijke verse broodjes, taartjes, en vis- en vleesgerechten afgehaald kunnen worden. Iedere dag worden verse ingrediënten ingekocht. Als straks de horeca weer opengaat, openen wij in het overige deel van onze zaak tevens een lunchroom waar wij de producten uit de delicatessenwinkel implementeren. Iedere week bieden we een nieuw menu, telkens met een twist “

Het bekende keert terug
Een hele verandering, maar toch zijn de twee dicht bij zichzelf gebleven. “Al het bekende van Les Copains keert terug; visgerechten, oesters, mosselen en lekkere kreeftjes. Maar daarnaast richten wij ons nu ook op een grotere diversiteit aan producten en vlees. Als het weer mag, gaan we op de vrijdagavond ook een daghap aanbieden. Sommelier Pascal Spierlings verzorgt bij alle gerechten de lekkerste wijnen.”

De delicatessenwinkel is sinds deze week geopend van woensdag tot en met zondag van 9.30 uur tot 17.30 uur.

BELIEVE by Les Copains
Breestraat 8 Delft
015-2144083
www.believebylescopains.nl