Een digitale match resulteert hopelijk in een fysiek bezoek aan een bedrijf. (Foto: PR)
Een digitale match resulteert hopelijk in een fysiek bezoek aan een bedrijf. (Foto: PR)

Delft On Stage matcht dit jaar digitaal!

Algemeen

Delft - Het fysieke Beroepenfeest van Delft On Stage kan dit jaar helaas niet doorgaan. Dat is jammer, maar er is gelukkig een digitaal alternatief: Digimatch.

Leerlingen leggen via Delft On Stage contact met bedrijven en ‘solliciteren’ voor een plekje in de ‘Doe Week’. Zo kunnen zij zich, ook in deze tijd, oriënteren op hun droom beroepen en kunnen bedrijven contact maken met hun toekomstige medewerkers.
Zo ontdekken de leerlingen wie ze zijn, wat ze willen én kunnen en maken kennis met bedrijven en beroepen in de regio.
Voor ondernemers en medewerkers van bedrijven is dat dé kans om te laten zien wat hun beroep of bedrijf te bieden heeft en om potentiële medewerkers of collega’s van de toekomst te ontmoeten.

Digimatch
Waar het Beroepenfeest eigenlijk een ontmoeting is tussen beroepsbeoefenaren en leerlingen, is nu een alternatief bedacht. ‘Leerlingen oriënteren zich via onze website op de deelnemende bedrijven’, geven projectleiders van Judith van Beek en Jori Noordhoek aan. ‘Via de aanmeldstap Digimatch kunnen ze zich door middel van een motivatietekst presenteren aan de beroepsbeoefenaren van hun keuze. Bij een match worden afspraken gemaakt voor een moment in de Doe Week. Leerlingen brengen dan een dagdeel een werkbezoek aan het bedrijf.’ Deze in principe fysieke werkbezoeken kunnen bedrijven afspreken van 25 tot en met 28 mei. ‘Door een hele Doe Week aan te wijzen kunnen bedrijven op meerdere momenten kleine groepjes leerlingen ontvangen’ lichten van Beek en Noordhoek toe. ‘Zo houden we het veilig en is er een werkbezoek voor alle leerlingen mogelijk. We willen de leerlingen echt laten ervaren wat een beroep inhoudt. Voor hen is deze tijd heel gecompliceerd: stages vallen soms weg en er zijn geen open dagen van opleidingen. Het fysieke werkbezoek helpt enorm om tot een goede keuze te komen voor een vakken pakket en eventuele vervolgopleidingen. Keuzes moeten ondanks corona, toch gemaakt worden. ‘Beroepsbeoefenaren kunnen zo toch iets doen voor deze leerlingen: het bieden van een (toekomst)perspectief’.

Aanmelden
Zowel scholen als bedrijven zijn blij dat we in deze tijd toch iets kunnen betekenen voor de leerlingen. Dat zien we terug in de aanmeldingen want inmiddels hebben zich bijna 150 beroepsbeoefenaren aangemeld. Alle beroepen zijn welkom en deelname is kosteloos. Op 17 maart is er een (online) informatiebijeenkomst. Hier ontvangen alle deelnemers de meest actuele informatie. Heb je interesse of vragen? Mail dan naar mail@delftonstage.nl.