Aram heet je van harte welkom in zijn haarsalon!
Aram heet je van harte welkom in zijn haarsalon!

‘Iemand mooi maken, dat moet je met passie doen’

Algemeen

DELFT – Goed je haar laten knippen, voor een prettige prijs. En wellicht nog een lekker broodje erbij. Welkom bij Aram Hair Salon!

Aram Alwand is ruim elf jaar ondernemer. Het kappersvak zat er bij hem al vroeg in: “Al op mijn 14e begon ik te oefenen bij vrienden. Ik begon als thuiskapper, en al snel was het al zo druk dat ik op zoek ging naar een pand. Zo ben ik ondernemer geworden.”

Studentvriendelijk
Sinds zes jaar is Aram Hair Salon gevestigd aan de Mercuriusweg, waar het ook al snel drukker werd. “Momenteel heb ik vier stoelen”, vertelt Aram. “Ik wil graag uitbreiden naar zes.” Aram is een herenkapper. “Soms komen er ook wel dames voor korte modelletjes, maar wij zijn echt gespecialiseerd in herenkapsels.” De locatie op de Mercuriusweg is ideaal, vindt hij. “Dit is een hoofdroute naar de TU-wijk. Er komen hier per dag heel veel studenten voorbij.” En studenten, die ontvangt hij ook graag in zijn haarsalon. “Mijn prijzen zijn heel vriendelijk. Momenteel hanteren we actieprijzen: Voor vijftien euro ben je geknipt. Bij kinderen kan dit al voor tien euro.” Naast het knippen zijn Aram en zijn mensen ook zeer bedreven in het barbierswerk. “Dat is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar wij deden dat al veel langer.” Voor Aram is zijn vak niet zozeer werk, het is een passie: “Je mag mensen mooi maken. Dan moet je dat ook met passie doen vind ik. In dat opzicht ben ik een perfectionist.” Aram werkt op afspraak, maar je kunt ook gewoon binnenlopen.

Lunchroom Daily
Omdat er ruimte beschikbaar was in het pand aan de Mercuriusweg opende Aram samen met een vriend een tweede zaak: Daily, breakfast, lunch & More. Naast het afhalen bij de lunchroom behoort het plaatsen van een bestelling ook tot een van de mogelijkheden. “Wij bezorgen iedere dag lunch en zijn dagelijks geopend vanaf 11.00 uur.”
Daily heeft een ruim assortiment Spaanse bocadillos en heerlijke tajine, Marokkaanse stoofschotels. Of probeer eens de traditionele Marokkaanse soep harira of een lekkere linzensoep. “Huisgemaakt naar authentiek traditioneel recept. Dat vind je haast nergens meer in Delft.” Dat alles wordt aangevuld met burgers en andere luxe snacks.

Dus moet je even wachten bij de haarsalon? Dan is een kop koffie of een hapje eten dichtbij. “We gaan ook acties doen”, belooft Aram. “Denk aan korting bij de kapper als je iets bij Daily bestelt. Of andersom. We gaan zien hoe dat uitpakt.”