Gemaakt door kunstenaar en zanger Aryan van Beugen
Gemaakt door kunstenaar en zanger Aryan van Beugen Foto:

Veel steun voor Martin Reitsma’s straatnamenplan & Walk of Fame topbands

Algemeen

DELFT - Vorige week vrijdag werd de petitiesite opengesteld waar mensen hun digitale handtekening kunnen plaatsen ter ondersteuning van het straatnamenplan topbands in Delft, Den Haag en Voorburg, dat verder een Walk of Fame én een standbeeld voor Golden Earring omvat. Initiatiefnemer en petitionaris, muziekjournalist Martin Reitsma, meldt dat inmiddels al meer dan 1500 mensen deze digitale petitie hebben ondertekend. Een breed draagvlak voor het plan is belangrijk. Om de politiek te overtuigen zijn er evenwel nog veel meer handtekeningen nodig.

Zanger en kunstenaar Aryan van Beugen uit Waddinxveen heeft ter ondersteuning zelfs een mooi ontwerp gemaakt voor Martin waarin veel terugkomt uit de popscène. In aangepaste vorm zal het ontwerp ook tot een echt schilderij leiden dat tijdens uitzendingen van Martins popprogramma And The Beat Goes On te zien zal zijn.
Eind maart zullen de digitale handtekeningen worden overhandigd aan diverse stedelijke straatnamencommisies en vertegenwoordigers uit de lokale politiek. Met nieuwe wijken in de hele regio in de planning hoopt Reitsma dat er voldoende draagvlak komt om zijn plan te realiseren. Op social media ontvangt hij veel bijval en steun. Een sterrencollectief aan bekende Nederlanders steunt zijn intitiatief. De erevoorzitter van zijn comité van aanbeveling is Paul van Vliet. Diverse lokale Haagse partijen hebben al gereageerd op het initiatief van Reitsma zoals CDA, D66, Hart voor Den Haag en Beter voor Rijswijk in deze gemeente. Martin noemt de reacties tot nu toe bemoedigend en een goede stimulans. Delftse inwoners omarmen zijn plan op social media. In het ochtend TV programma van WNL op NPO 1 was vorige week dinsdag een minutenlang item te zien over zijn plan. Ook Frans van Rijnswou van stadsradio Delft deed onlangs een interview met hem. Voorts nam Den Haag FM TV afgelopen zaterdag een special op met hem, met muzikale omlijsting door de bekende band Roeck. Dit ter promotie van het plan.
Delft kent eveneens een rijke muziektraditie met onder meer de Tee Set en later After Tea en in de jaren zeventig Alquin en Nico Haak en zijn Paniekzaaiers Voorts in de jaren tachtig The Mo. Ook Robert Jan Stips van Supersister, Golden Earring en The Nits woont in Delft. Kortom ook voor de Delftse muzikanten moet er een eerbetoon komen vindt Reitsma. Jimmy Tigges, Delfts muziekjournalist en zangeres Hilde Marchal steunen hem als ambassadeur hiervoor. U kunt ook tekenen via: https://eerdehaagsemuzikanten.petities.nl/