<p>Scan de QR-code en neem een kijkje op de website</p>

Scan de QR-code en neem een kijkje op de website

(Foto:)

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam bestaat 35 jaar

Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam bestaat dit jaar 35 jaar, en daar zijn wij trots op. Al 35 jaar bieden wij ouders van zieke kindjes die in het Sophia Kinderziekenhuis opgenomen zijn de mogelijkheid dichtbij hun zieke kindje te verblijven.

Een overnachting in het Ronald McDonald Huis kost € 75,- per kamer per nacht. Ouders betalen per kamer en per nacht 15 euro. Voor het resterende bedrag 60 euro zijn wij afhankelijk van giften en donaties. Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam ontvangt geen subsidies of gelden via verzekeringen. Elke 60 euro die wij ontvangen vanuit een gift of donatie noemen wij een nachtzoen. Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst. Omdat wij door de Covid-19 geen mooie events rondom ons 35 jarig bestaan kunnen organiseren, hebben wij een challenge bedacht. We hebben onze welbekende spaarhuisjes in klein spaarpot formaat laten maken. Deze spaarpotten kunnen bij ons aangevraagd worden en het is de bedoeling dat er in een jaar tijd zoveel mogelijk spaarpotten gevuld worden.

Help jij mee om het mogelijk te maken dat deze ouders hun kind die nachtzoen kunnen geven? Vraag dan nu je spaarhuisje aan door een mail te sturen naar: rotterdam@ronaldmcdonaldhuis.nl of door te bellen naar 010 -3108100 . Wil je meer weten over onze challenge, scan de QR-code en neem een kijkje op onze website.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten